Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:55:03

Відкриття виставки музейного проєкту

05.01.2021   15:00Агенцiя

Період модерну був відносно коротким і мав досить чіткі хронологічні рамки: від кінця 1880-х рр до 1914 р. Появу стилю модерн пояснюють різними причинами, кінець XIX сторіччя ототожнюється з певним занепадом, люди відчували розгубленість перед оточуючими негараздами та суперечностями, які поглиблювались.
Митці прагнули відірватись від реального життя, їм була потрібна краса. Вони мріяли зробити побут людей прекрасним, створювали нові будівлі, писали яскраві небачені до того картини та мозаїки. Доступність краси для загалу стає гаслом часу, новий стиль звів її до абсолюту. Модернізм увібрав в себе різні напрямки в мистецтві кінця XIX ст. до середини ХХ ст. Митці-модерністи прагнули справжньої свободи творчості.
Виставковий проєкт,присвячений творчому шляху не тільки представників стилівмодерн та модернізм Михайла Жука, Івана Труша, Миколи Бурачека, Олександра Богомазова, учня Казимира Малевича Ісидора Строкуна, а й про митців, які працювали поза хронологічними рамками цих стилів, але які вплинули на творчість митців – Віктор Зарецький, Микола Глущенко, Юрій Єгоров.
Відкриття виставки музейного проєкту відбудеться 05 січня 2021 року у приміщенні Чернігівського обласного художнього музею імені Григорія Галагана (м. Чернігів, вул. Музейна, 6).
Початок о 15:00.
Виставка триватиме до 05 квітня 2021 року.
Куратор проєкту – Олександра Острякова.

У зв'язку з карантинними обмеженнями на заході може бути не більше 20 осіб з дотриманням санітарної дистанції та використанням засобів індивідуального захисту. Тривалість заходу не більше 30 хв. Дякуємо за розуміння.
Деталі – за тел.: 0462-61157

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини