Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:27:23

Прес-конференція "Ливарний завод у Чернігові працює без дозволу та отруює життя містян"

25.09.2020   14:00Агенцiя

Жителі мікрорайону Бобровиця борються за своє життя та здоровя! Тут вже другий рік діє підприємство, що здійснює викиди шкідливих хімічних речовин (люди відчувають запах паленої пластмаси) і в буквальному сенсі не дає спокою містянам. Коли вмикається виробництво, треба щільно зачиняти вікна – настільки зростає рівень шуму (причому і вранці, і ввечері).

З’ясувалося, торік на території «ЧеЗаРи» в одному із корпусів розмістився ливарний завод «Символ». «Ми лише здогадуємося, що там виробляють, але не маємо сумнівів, що забруднюють повітря канцерогенними відходами, - говорить жителька мікрорайону Ольга Гриньова. – Багато хто вже відчуває погіршення стану здоров’я».

Поки що жителі ОСББ «Бостон» ведуть боротьбу самотужки. Їхні скарги до різних органів ігноруються. Тому вирішили провести прес-конферецію, аби надати цій проблемі широкий розголос. Зволікати не можна, адже на кону – наше здоров’я та майбутнє дітей. Запрошуємо представників ЗМІ на прес-конференцію, що відбудеться вже завтра, у п’ятницю, 25 вересня, о 14.00 в приміщенні коворкінгу «Простір ідей» (вул. Гетьмана Полуботка, 11).

 Спочатку жителі ОСББ «Бостон» скаржилися лише на шум, далі – на неприємний запах. Зверталися до представників заводу, вимагали вжити якісь заходи. Ці скарги цинічно ігноруються. На територію заводу не пускають представників контролюючих органів. Держекоінспекція підтвердила підозри містян: підприємство здійснює викиди забруднюючих речовин без дозволу!

Напевне, під тиском міськвиконкому управління Держпродспоживслужби доручило підприємству "Символ" самому (!!!) провести заміри. Це зробили, коли обладнання не працювало, а вітер дув від нашого будинку! Жителі ОСББ «Бостон» були свідками цього процесу. На вимогу чернігівців до управління ДПСС здійснити незалежні дослідження, отримана відповідь: рівень шуму та склад повітря біля будинку в нормі (є копія). В новому листі жителі ОСББ «Бостон» знову наполягли, що заміри фальсифіковані (є копія листа). Але отримали відповідь, що служба "не розглядає звернення з одного і того ж питання, від тих же людей, оскільки проблема вирішена по суті" !!! (є копія).

Це реальна загроза життю та здоров’ю половині жителів нашого міста! Вітер розносить канцерогенні речовини на значну відстань (запах відчувають в Олександрівці, на Рокосовського, в Новоселівці), а те, що закопується в землю, може потрапляти в грунтові води й отруювати нас усіх.  

Закликаємо не залишатися байдужими до цієї проблеми!

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.