Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:53:50

Публічний захід "Перспективний план Чернігівщини в розрізі створення спроможних ОТГ та переформатування районів"

11.09.2019   10:30Агенцiя

У середу, 11 вересня об 11.00 Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою» запрошує на публічний захід «Перспективний план Чернігівщини в розрізі створення спроможних ОТГ та переформатування районів».

 

Децентралізація – це реформа, визнана експертами та аналітиками найуспішнішою в Україні. Для повномірної її реалізації необхідно завершити формування ефективної системи місцевого самоврядування в країні. А це вимагає проведення ще одного етапу – завершення створення спроможних адміністративно-територіальних одиниць базового рівня – громад, сформувати нові субрегіональні адміністративні утворення – райони, завершити перерозподіл повноважень між органами державної влади і місцевим самоврядуванням.

На заході пропонуємо обговорити, висловити свою позицію, запропонувати рішення та напрацювати спільне бачення щодо таких питань:

1. Формування моделі адміністративно-територіального устрою базового та субрегіонального рівня Чернігівської області.

2. Критерії формування адміністративно-територіальних одиниць субрегіонального (районного) рівня. Пропозиції Міністерства регіонального розвитку.

3. Які аргументи та критерії слід враховувати при формуванні адміністративно-територіальних одиниць Чернігівщини.

Зазначимо, що робота з планування майбутнього територіального устрою областей вже триває. Чернігівська область має законопроект від народних депутатів щодо поділу на райони. У грудні 2018 року Чернігівський ЦРМС проводив конференцію на тему реформування районного рівня. У липні 2019 були оприлюднені пропозиції Уряду щодо змін меж районів в Чернігівській області. На данному етапі напрацьовуються зміни до перспективного плану формування громад області.

До участі в обговоренні запрошуємо представників органів державної влади, місцевого самоврядування, місцевих рад та адміністрацій, експертів та представників засобів масової інформації.

Про своє бажання взяти участь у заході просимо повідомити телефоном 098-914-915-2 або написати на електронну пошту chernihiv@lgdc.org.ua (копія на ok.stelmakh@gmail.com) до 14.00 вівторка 10 вересня.

Дата проведення: середа, 11 вересня 2019 року об 11.00 (Початок реєстрації о 10.30)

Місце проведення: Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування, вул.Святомиколаївська, 12-а, Чернігів.

 

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини