Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:34:40

Виставка Олега Дробоцького "Аеропорт"

01.03.2019   15:00Агенцiя

Виставка Олега Дробоцького "Аеропорт" – це спроба мовою пензля розповісти про трагічні сторінки оборони Донецького аеропорту. «Люди встояли – не витримав бетон». Це найбільш влучна фраза, яка характеризує 242 дні оборони. Всі ці дні українські військові трималися до останнього, аж поки не впали останні бетонні опори конструкцій терміналу. 242 дні перемог та втрат, жахливих та трагічних подій, 242 дні, після яких історія аеропорту не закінчилася. Для багатьох цей подвиг став сучасним прикладом незламності духу українських військовослужбовців. Кіборги та Донецький аеропорт стали символом стійкості та мужності українського народу.
Саме таке мистецтво змушує задуматись, відчути те, що відчував солдат на полі бою. Ці роботи підштовхують глядача до аналізу ситуації, важливо щоб ці події не повторилися у майбутньому. Твори художник навмисне виконує у темних кольорах, бо війна – це не яскраві фарби, це морок, біль та сльози.
Виставка розрахована на широке коло глядачів.
Метою виставки є вшанування героїв – захисників Донецького аеропорту, виховання на прикладах героїв покоління українських патріотів.
Відкриття виставки – 01.03.2019 р. о 15.00.
Виставка триватиме з 01.03.2019 р. до 02.04.2019 р.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини