Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 05:02:57

Зеlена сцена

26.05.2017   17:00Агенцiя

Вже цієї п'ятниці 26 травня на Зеленій сцені зустрічайте:

17:00 на майданчику вуличних шахів відбудеться урок для дорослих і дітей. Викладач шахів зі студії Розумка розкаже, що таке шахи і як у них грати, допоможе розіграти партію юним шахістам, прослідкує, направить, зіграє з усіма бажаючими.
А на дитячому майданчику в цей час будуть ігри, в які грали в дитинстві батьки, і про які вже майже не знають наші діти. Приходьте сім'ями. Згадаємо класики і резиночки

18:30 чернігівський рок-гурт «Женя Скрудж» – молоду, завзяту і доволі популярну команду. «Женя Скрудж» – це гурт, який створив лідер гурту «Скрудж» - Женя Бондаренко. Гурт існує з 2014 року і вже встиг потрапити в кращу сімку грандж гуртів України. А ще хлопці вже відвідали найбільші фестивалі і проїхалися з туром по нашій країні.

20:00 Розмовник - говоримо про Польщу. Наша гостя - Вікторія Солоніцина, громадський діяч, співробітник центру гуманістичних технологій "Ахалар", живе в Польщі вже багато років. Наполовину полячка, вона їздила до цієї країни щороку з самого дитинства, а нині більшість часу проводить там. Тому Вікторія мала змогу спостерігати за змінами, що там відбувалися протягом останніх трьох десятиліть, і знає ситуацію з власного досвіду. Тож говоритимемо про те, як живеться українцям у Польщі, які там існують перспективи і що може змінитися зараз, з огляду на останні події.

21:00 кінопоказ від Private Language School​. Цього разу на нас чекає хороший і глибокий фільм "Collateral Beauty" реж. Девід Френкел, США, 2016 р.
Кінокартина про кохання, життя, смерть та дружбу. Ми пропонуємо попрацювати над цікавими фразами з фільму, трохи поговорити про щастя і насолодитися чудовою грою Уілла Сміта.
Долучайтеся до кінопоказу англійською мовою на творчому просторі Зелена Сцена разом з Private Language School.

 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.