Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:17:13

Депутатів Чернігівської міської ради та громадськість запрошують до дискусії на тему впровадження етичних стандартів

10.11.2016   14:00Агенцiя

10 листопада о 14:00 в місті Чернігів за адресою вул. Шевченка, 46, офіс 18 (Громадський прес-центр «Ініціатива») відбудеться дискусія на тему «Правове регулювання етичних стандартів у роботі в органів місцевого самоврядування». До участі в засіданні запрошуються  представники фракцій Чернігівської міської ради, громадські  діячі та журналісти.

Під час зустрічі  планується обговорити проекти положень про Етичний кодекс та Етичну комісію, що пропонуються для затвердження Чернігівською міською радою.

Додамо, що затвердження положень про   Етичний кодекс та  Етичну комісію мають на меті  встановити  правила належної поведінки для місцевих депутатів, яким громадяни делегували право представляти їхні інтереси в місцевій раді.   Етичні кодекси - це здобуток розвинутих демократичних суспільств, до яких прагне долучитися і українське суспільство.

Ідея пропозицій громадських активістів досить проста – ухвалити Етичний кодекс -  документ, який би вказував морально –етичні та антикорупційні стандарти поведінки  депутатів та посадових осіб органів місцевого самоврядування,  виходячи з чинного законодавства та загальних суспільних норм.

Також, пропонується створення при місцевій раді спеціального органу - Етичної комісії, що мав би розглядати питання порушення депутатами та посадовими особами рад етичних норм та принципів. Така комісія мала би складатися на половину з представників  депутатських фракцій ради, а іншу частину, мали би скласти достойні представники громадськості. 

Кампанія з  імплементації Етичних кодексів та створення Етичних комісій органами місцевого самоврядування втілюється Інститутом “Республіка” та Центром “Ейдос” у співпраці з Національним демократичним інститутом міжнародних відносин за фінансової підтримки Уряду Канади. Наразі кампанія охоплює 16 органів місцевої влади, серед яких 4 в Чернігівській області.

За додатковою інформацією звертайтесь: Павло Пущенко (063)4785562

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини