Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:29:33

Круглий стіл до 150-річчя від дня народження Михайла Грушевського

26.09.2016   15:00Агенцiя

26 вересня о 15:00 у Чернігівській обласній універсальній наукової бібліотеці iм. В.Г. Короленка проводитиметься круглий стіл і презентація книжкової виставки до 150-ї річниці від дня народження Михайла Грушевського.

Його учасники обговорюватимуть життя та діяльність видатного українського історика, громадського та політичного діяча, голови Центральної Ради Української Народної Республіки (1917–1918), члена Історичного товариства імені Нестора-Літописця, дійсного члена Чеської Академії Наук (1914), почесного члена Київського товариства старожитностей і мистецтв (1917), член-кореспондента Всеукраїнської Академії Наук (1923) та Академії Наук СРСР (1929), багаторічного голови Наукового Товариства ім. Шевченка у Львові (1897–1913), завідувача кафедри історії Львівського університету (1894–1914), автора понад 2000 наукових праць.

Організатори: Український інститут національної пам’яті, Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека iм. В.Г. Короленка, Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ і організацій за сприяння Департаментів культури і туризму, національностей та релігій й інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Місце проведення: на другому поверсі у великому читальному залі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки iм. В.Г. Короленка за адресою: проспект Миру, 41,  м. Чернігів.

Початок заходу: о 15:00 26 вересня 2016 року.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини