Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:19:47

Прес-конференція Олександри Кужель

29.06.2016   12:00Агенцiя

29 червня, з робочим візитом Чернігів відвідає народний депутат, голова Комітету Верховної Ради України з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики Олександра Кужель.

О 12.00 відбудеться прес-конференція з гостею, під час якої вона розповість про проблеми, які хвилюють бізнес-середовище на загальноукраїнському рівні та безпосередньо на рівні Чернігівської області.
О 13.30 відбудеться круглий стіл з чернігівським бізнес-середовищем.

На круглий стіл запропоновані такі питання до розгляду:

1. Шляхи збереження існуючого виробничого потенціалу країни. Один із шляхів - два роки не збільшувати розміру земельного податку та орендної плати за землю внаслідок індексації.

Опис проблеми: відповідно до ст. 289 Податкового кодексу України, нормативна грошова оцінка земель використовується для визначення розміру земельного податку та орендної плати. Крім того, центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин, за індексом споживчих цін за попередній рік щороку розраховує коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель. Індексація нормативної грошової оцінки земель критично вдарить по вітчизняній промисловості. Зокрема, лише в 2015 році падіння промислового виробництва склало 13,4%, експорт машинобудування впав на 32,7%, збитки промислових підприємств (за 9 місяців 2015 року) склали майже 85 млрд. грн.

2. Шляхи впорядкування відносин між енергопостачальником та споживачем, зробити їх рівноправними та прозорими. Пропозиція: скасувати плату за приєднання до електромереж. Зобов’язати енергопостачальника розвивати власні електричні мережі за рахунок власних прибутків та інвестиційних програм. Скасувати ліміти споживання, проводити оплату за фактично спожиту електроенергію. Скасувати авансові платежі.

Прес-конференція та круглий стіл відбудуться в медіа-центрі «Моє місто»

(гот. «Україна», конференц-зала на 4 поверсі).

Запрошуємо представників бізнесу Чернігівщини завчасно акредитуватися за тел.: 050-465-0311 Людмила Володимирівна Шандренко. 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини