Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:50:16

Відкриття навчально-практичного центру з монтажу санітарно-технічних систем та устаткування за сприяння представництва швейцарської компанії “Geberit”

10.06.2016   09:30Агенцiя

10 червня 2016 року відбудеться відкриття Навчально-практичного центру санітарно-технічної освіти за європейськими технологіями у Професійному ліцеї залізничного транспорту №5, м. Чернігів. Така ініціатива стала можливою в рамках українсько-швейцарського проекту «Державно-приватне партнерство для поліпшення санітарно-технічної освіти в Україні».

Проект спрямований на сучасну підготовку українських учнів професійних закладів за спеціальністю «слюсар-сантехнік», які навчатимуться та вдосконалюватимуть професійні навички на базі новітнього устаткування та за участі досвідчених швейцарських експертів. Ключова мета проекту – стимулювати в Україні конкурентоспроможні на європейському ринку сучасні програми професійної санітарно-технічної освіти.

В церемонії відкриття візьмуть участь представники центральної та місцевої влади, керівництво, викладачі та учні навчального закладу, а також представники донорів проекту.
На заході виступатимуть: Кучинський Микола Сигізмундович, директор департамент професійно-технічної освіти МОН, Микола Конопацький, начальник управління освіти та науки Чернігівської ОДА, Хольгер Тауш, директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні, Олексій Раков, голова Представництва ГеберітІнтернешнл Сейлз АГ в Україні та В’ячеслав Зеленський, директор Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту.

Українсько-швейцарський освітній проект «Державно-приватне партнерство для поліпшення санітарно-технічної освіти в Україні» тривалістю 4 роки стартував у 2014 році й завершиться у 2018-му. Проект дозволить інвестувати півмільйона швейцарських франків у розвиток профосвіти в Україні. Ініціативу за підтримки європейських донорів реалізують у 6 регіонах нашої держави: у Київській, Полтавській, Чернігівській, Дніпропетровській, Одеській та Рівненській областях.

У 1997 році Швейцарія та Україна уклали двосторонню угоду щодо технічної співпраці, в рамках якої в Києві було відкрито Швейцарське бюро співробітництва для координації та підтримки програм в Україні. З 2015 року Швейцарське бюро співробітництва провадить діяльність від імені трьох державних організацій – Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (ШАРС/SDC) та Відділу безпеки людини (HSD), які входить до складу Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії, та Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань (ДСШЕП/SECO), який є частиною Федерального Департаменту Швейцарії з економічних питань.

Швейцарська програма співробітництва в Україні на 2015 – 2018 рр. спрямована на підтримку чотирьох основних напрямків: сталий економічний розвиток, стале використання енергоресурсів та міський розвиток, врядування та відновлення миру, а також здоров’я. Окрім того, Швейцарська Конфедерація надає гуманітарну допомогу в регіони та цільовим групам, які постраждали від конфлікту на сході України. Річний бюджет Швейцарської програми співробітництва в Україні сягає 25 мільйонів швейцарських франків.

Група Geberit є лідером європейського ринку сантехніки з організацією глобального масштабу. З 1874 року підприємство є піонером у своїй галузі йпостійно створює нові тенденції завдяки інноваційним системним рішенням. Вироби торгової марки Geberit – це інноваційні, довговічні та екологічно ефективні товари, які пропонують високу функціональність для клієнтів та кінцевих споживачів. У 2013 році компанія Geberit налічувала 25 власних центрів підготовки і навчання в Європі й за океаном, в яких, використовуючи системи й інструменти програмного забезпечення Geberit, щорічно здобувають освіту і підвищують кваліфікацію близько 30 000 сантехніків, інженерів-проектувальників і архітекторів.

З 9.30 до 10.00 - прибуття делегації та вітальна кава.

З 10.00 до 10.45 - заплановані виступи офіційних осіб.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини