Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:23:44

Презентація книги "Дао активності"

31.03.2016   16:00Агенцiя

31 березня, в четвер, о 16:00, в „Парк-готель „Чернігів” (вул. Шевченка, 103-а, Чернігів) відбудеться презентація книги „Дао активності” та публічна дискусія про існуючі можливості для громадських активістів в рамках бюджету участі як форми рівноправної співпраці з владою.

„Дао активності” - це збірка, що складається з 15 історій - описів досвіду активних і небайдужих українців. Їм вдалося змінити своє життя і життя оточуючих завдяки своїм втіленим громадським ініціативам. Це і допомога дітям, благоустрій територій та інші проекти різноманітного тематичного спрямування.
Під час презентації буде нагода поспілкуватися наживо з громадськими активістами, чий досвід описаний в книзі, а також авторами „Дао активності”.
Книга видана в рамках проекту „Школа локальної демократії” (реалізується Центром АХАЛАР за підтримки офіційної допомоги Словацької республіки SlovakAid в партнерстві зі словацькою організацією Človek v ohrození і Фонду Чарльза Стюарта Мотта). Під час заходу заплановано також підбиття підсумків цього проекту.
***
Під час публічної дискусії за участю представників місцевої влади та громадських активістів будуть обговорені особливості другого конкурсу в рамках Програми бюджету участі, який стартував 1 березня 2016 року.
У 2015 році в Чернігові були зроблені перші кроки для реалізації бюджету участі: було ухвалене відповідне Положення та проведено перший конкурс. Про результати виконаної роботи також буде йти мова під час дискусії.

У заході запланована участь близько 50 людей. Це автори книги „Дао активності”, громадські активісти з різних куточків України, представники місцевої влади, відповідальні за втілення Положення про бюджет участі.

Запрошені до виступів:
1. Юрій Трофименко - директор ЦГТ АХАЛАР
2. Вікторія Солоніцина - координатор проекту Школа локальної демократії
3. Леся Федоренко (проект „Зелена сцена”, Сергій Безбородько (проект „ЕкоЧернігів”), Олена Загребіна (проект „ЖиваШафа”)

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини