Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:32:31

Дискусія "Соціально-трудові права жінок в Україні"

01.03.2016   11:00Агенцiя

Стан дотримання трудових прав працюючих жінок, зокрема, щодо оплати праці, безпечних умов праці на Чернігівщині, можливості покращення захисту прав жінок через механізми колдоговірного регулювання на рівні підприємств і організацій, виконання Україною «Цілей тисячоліття (2000-2015)», визначення пріоритетів захисту прав жінок – ці та інші теми обговорять експерти під час фахової дискусії, що відбудеться 1 березня в «Навчально-методичному центрі профспілок» (вул. Шевченка, 105-а, ауд. 201). Початок – об.11.00. Запрошуємо представників ЗМІ до участі!

Фахова дискусія проводиться за ініціативою Федерації профспілкових організацій Чернігівської області, Департаментів сім'ї, молоді і спорту , соціального захисту населення Чернігівської обласної державної адміністрації, підприємства «Навчально-методичний центр профспілок», Чернігівської обласної організації Спілки жінок України. Участь в обговоренні візьмуть, зокрема, голова Федерації профспілкових організацій Чернігівської області Ігор Москаленко, заступник директора Департаменту сім'ї, молоді і спорту - начальник управління у справах сім'ї та молоді Світлана Скиба, заступник директора Департаменту соціального захисту населення Катерина Тимощенко.


Питання для обговорення:

- Підсумки виконання Україною “Цілей тисячоліття (2000-2015)”: аналіз бар'єрів і перешкод, визначення пріоритетів захисту прав жінок;
- Стан дотримання трудових прав і гарантій для працюючих жінок: оплата праці, безпечні умови праці тощо;
- Державні соціальні гарантії для жінок: народження дитини, догляд за дітьми, охорона здоров'я жінки, пільги, доплати;
- Шляхи створення належних умов для забезпечення жінкам і чоловікам рівних можливостей у трудовій діяльності;
- Проблеми реалізації  соціально-трудових прав жінок-переселенців;
- Порядок поновлення порушених трудових та соціальних прав жінок в аспекті надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини