Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:28:53

Презентація книги Михайла Слабошпицького "Наближення до суті. Літературні долі"

24.02.2016   14:00Агенцiя

24 лютого у Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбудеться презентація книги відомого українського письменника, виконавчого директора Ліги українських Меценатів, лауреата багатьох премій Михайла Слабошпицького «Наближення до суті. Літературні долі» (К., Ярославів Вал, 2015).

У книзі йдеться про 35 літературних доль. Чому саме 35? Можливо, тому, що це – вік помежів’я людської молодості й зрілості?

В кожнім разі – це спроба неакадемічного погляду на письменників від Астольфа де Кюстіна, Володимира Січинського і Миколи Лукаша до Любові Голоти, Василя Слапчука і Василя Голобородька.

А ще спроба відповісти на запитання: письменник – це «приборкувач часу», який може спинити мить, чи тільки «художник-копіїст», що відтворює зримий контекст епохи, констатуючи її проминальність…

До книги увійшли нариси про Аcтольфа де Кюстіна, Володимира Січинського, В’ячеслава Липинського, Василя Мисика, Миколу Лукаша, Миколу Руденка, Романа Іваничука, Дмитра Павличка, Романа Федорова, Володимира Короткевича, Юрія Щербака, Анатолія Шевченка, Валерія Гужву, Василя Захарченка, Євгена Гуцала, Павла Мовчана, Бориса Нечерду, Броніслава Грищука, Анара, Василя Голобородька, Івана Корсака, Володимира Некляєва, Дмитра Іванова, Віктора Баранова, Любов Голоту, Надію Степулу, Григорія Гусейнова, Василя Бондара, Бориса Руденка, Павла Гірника, Наталю Дзюбенко,Василя Слапчука, Павла Вольвача.

Початок презентації о 14.00.
Вхід вільний.

Довідки за тел. 4-04-59, 4-10-03, 4-43-26.
Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини