Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 06:52:51

Чернігівська митниця закриває в Чернігові та переносить до Козельця митний пост “Чернігів”. Реформування чи погіршення бізнес-клімату Чернігівщини?

16.09.2015   12:30Агенцiя

Сьогодні о 12.30 відбудеться термінова прес-конференція щодо наступної тематики. "Чиста політика"

15 вересня 2015 року керівництво митного посту “Чернігів вантажний” зібрало митних брокерів Чернігівщини та офіційно оголосило про подальшу неможливість (з 01.10.2015) оформлення зовнішньоекономічних вантажів у місті Чернігові та перенесення цієї діяльності Чернігівської митниці до смт. Козелець Чернігівської області.

Представники підприємств Чернігівщини, які здійснюють експорт-імпорт продукції та митні брокери, стурбовані таким раптовим, мало зрозумілим рішенням ДФС України.

Це рішення, яке було оголошене офіційно та публічно,  значно погіршує умови роботи десятків підприємств регіону з оформлення митних вантажів та вносить додаткові затрати на логістичні операції. Це ніщо інше як погіршення бізнес-клімату Чернігівщини, що суперечить політиці Президента та Кабміну України. Це приклад прийняття кулуарних, непрозорих рішень, які є передумовою для корупції.

В обласному центрі Держмитслужбою України було погоджено створення митно-вантажного комплексу, що сім останніх років діє за принципом єдиного вікна. Тут розташовані не тільки необхідні підрозділи Чернігівської митниці, а і сервісні служби та офіси інших контролюючих органів, які причетні до митного оформлення вантажів.

Виникає питання, в зв'язку з чим постає необхідність руйнування відпрацьованого роками механізму здійснення експортно-імпортних операцій, що бездоганно відповідає всім вимогам чинного законодавства?

Чи є дії керівника Чернігівської митниці Шавлака О.В. з переносу митного посту з обласного центру за 70 км від нього економічно, логістично та організаційно обґрунтованими?

Чи знову під прикриттям проведення реформ, здійснюється перерозподіл бізнесу?

І, взагалі, чи існує наказ ДФС про закриття митного посту “Чернігів вантажний” та переносу митного оформлення зовнішньоекономічних вантажів у смт. Козелець? Оскільки, Керівництво Чернігівської митниці відмовляється надати копію наказу ДФС або, навіть, назвати його реквізити (номер, дату і т.п.)

Експортери та імпортери Чернігівщини нагадують керівництву ДФС України та особисто керівнику Чернігівської митниці Шавлаку О.В., що митниця — в першу чергу сервісна організація, яка зобов'язана сприяти суб'єктам ЗЕД в їх діяльності, в тому числі, і для наповнення обласного та державного бюджетів.

Ми звертаємось до правоохоронних органів з проханням перевірити законність вказаних дій посадових осіб Чернігівської митниці ДФС України.
 

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини