Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:21:56

Відкриття виставки ікон, написаних давньою візантійською технікою "Чотириколір’я"

20.09.2015   15:00Агенцiя

20  вересня о 15.00 год  у  Чернігівському музеї сучасного мистецтва «Пласт-Арт» відбудеться відкриття унікальної виставки ікон, написаних давньою візантійською технікою «Чотириколір’я».
Ікони написані для іконостасу Храму Різдва Пресвятої Богородиці, що на вул. Войкова 45, Української Греко-Католицької Церкви. Творив їх молодий іконописець Тарас Марків, який перейняв стародавній спосіб іконопису, привезений в Україну із Греції. Особливість стилю полягає в тому, що для роботи використовуються природні матеріали, а кольорів використовується лише чотири.
«Споглядаючи Боже Світло» через  ікону, саме таку назву має виставка, людина краще пізнає себе, віднаходить мир, черпає сили. Організатори запрошують усіх охочих не лише оглянути виставку, але й послухати детальніші розповіді про кожну з ікон. Щоденно о 16.00 год проводитиметься розширена екскурсія.
У п’ятницю, 25 вересня, екскурсія буде для дітей – розповідь доповнить цікавий майстер-клас від самого іконописця. В суботу, 26 вересня, о 15.00 год відбудеться відкрита лекція «Як твориться ікона», де можна буде побачити  чарівне мистецтво поєднання кольорів та почути про значення ікон, історію їх виникнення та ще багато цікавого.
Виставка присвячується 150-річчю від дня народження великого Митрополита Андрея Шептицького.  Саме він розпочав активну працю за збереження давніх ікон. Андрей Шептицький підтримував молодих митців, облаштовував їм майстерні, допомагав із навчанням. Більше познайомитися із цією величною постаттю буде можливість на творчому вечорі  біля каміну «За листами Андрея Шептицького», що відбудеться у Музеї в середу, 23 вересня, о 18.00 год.
Побачити ікони можна з 20 до 27 вересня за адресою вул. Горького, 6, Музей сучасного мистецтва «Пласт – Арт», з 10.00 до 18.00 год.

Останні новини Чернігівщини

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини