Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:33:34

Тренінг для адвокатів, ГО та журналістів Чернігівської області із запобігання порушення прав людини у кримінальних справах

18.07.2015   09:00Агенцiя

18 липня з 09.00  до 17.45 в конференц-залі готелю «Парк-готель Чергінів» за адресою:  Чернігів, вул. Шевченка, 103-а відбудеться тренінг  «Розвиток зовнішніх зв'язків адвокатів, регіональних органів адвокатського самоврядування з мас-медіа та громадськими організаціями задля інформаційного висвітлення, моніторингу та усунення випадків порушення прав людини у кримінальних справах».

Для участі в тренінгу запрошують:
-місцевих адвокатів,
-представників регіональних органів адвокатського самоврядування,
-представників правозахисних громадських організацій,
-журналістів. 

Учасники тренінгу розвиватимуть в собі здатність працювати разом для виконання  Декларації щодо захисту прав людини у кримінальному провадженні (яка була підготовлена та офіційно представлена адвокатською спільнотою 24 червня у Києві) та побудови дієвої системи боротьби з порушеннями професійних прав адвокатів та прав їхніх клієнтів.

«Впродовж тренінгу всі три сторони отримають практичні навички з сучасної ефективної комунікації, взаємного розуміння їхньої роботи та спільних проблем, з якими вони зіштовхуються, а також спільного бачення основних порушень закону та професійної етики, які наразі нерідко трапляються в системі кримінальної юстиції», - каже Марк Сегал, головний  експерт Проекту Європейського Союзу «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні», за підтримки якого відбудуться подібні тренінги ще в 19 містах України.


В програмі тренінгу передбачені наступні теми:
-Навіщо нам мас-медіа? Що потрібно  журналістам?  Як привернути увагу  громадськості та мас-медіа до випадків порушення прав людини? Як їх залучення може вплинути на хід розгляду справи?
-Інформація vs Комунікація. Сила прес-релізу, який працює. Техніка інтерв'ю.
-Межі висловлювань адвокатів у судовому процесі; відповідальність адвоката.
-Практичні вправи.

Участь у тренінгу є безкоштовною. Проїзд з інших регіонів НЕ оплачується. За результатами заходу всі учасники отримають сертифікати.
 
Організаторами тренінгу є Національна асоціація адвокатів України, Рада адвокатів  Чернігівської області, ВГО «Асоціація правників України»,  ВГО «Асоціація адвокатів України», ГО «По захисту прав людини», ПроекЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні»,  Інститут розвитку регінальної  преси.

Тренери та доповідачі:
-Людмила Гуменюк, медіа-тренер, виконавчий директор «Центру медіареформ»,
-Людмила Панкратова, адвокат, медіа-юрист Інституту розвитку регінальної  преси,
-Марк Сегал, головний  експерт Проекту Європейського Союзу «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні», представники Національної асоціації адвокатів України.

За додатковою інформацією треба звертатися на e-mail: irrp.org.ua@gmail.com або 067-547-22-33.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини