Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 22:39:42

У Чернігові відбудеться День латвійської культури

26.06.2015   16:30Агенцiя

26 червня  за ініціативи Почесного Консула Латвії в Чернігові Олени Вишнякової та культурно-просвітницького центру LatviArt відбудеться унікальний захід - День латвійської культури.

Головний  Партнер заходу- чернігівський культурний проект  "Зелена Сцена".
Родзинкою Дня латвійської культури - концерт фолькльорної музики в сучасному виконанні латвійської співачки та музиканта Бірути Озолині з програмою  "Одне Сонце, одна Земля".
Разом із Бірутою Озолинею на сцені будуть грати трубач Магнусс Баугіс та майстер електронної музики Давіс Озолиньш.
"Одне Сонце, одна Земля" - це послання гурту, що походить від латиських народних дайн. "В цей тяжкий час народна пісня нагадує нам про вічні цінності. Правда, доброта, терпіння - нехай це  захистить наші серця", - коментує творець народної музики у сучасному виконанні та власниця чудового голосу Бірута Озолиня.
Також в межах Дня латвійської культури в Чернігові відбудеться фотовиставка "Новий погляд на Ригу", на котрій будуть представлені роботи латвійських фотографів Юріса Муйжнієкса та Гінтса Мальдеріса.
Завершиться захід відкритим кінопоказом латвійського кіно. Усі бажаючі можуть подивитися сімейний комедійний художній фільм 2004 року "Водяна бомба для    кота-товстуна" режисера  Варіса Брасли.

Концерт, фотовиставка та кінопоказ - усі ці заходи відбудуться в п'ятницю 26 червня на майданчику проекту "Зелена Сцена"  в самому серці стародавнього Чернігова, на початку Алеї Героїв.

Також у цей день о 16.30 відбудеться прес-конференція за участю організаторів Дня латвійської культури в Чернігові.

На ній будуть присутні:
- Почесний Консул Латвійської Республіки в Чернігові Олена Вишнякова;
- директор КЦ LatviArt, помічник Почесного Консула Ірина Харченко;
- представник проекту "Зелена Сцена" Ярослав Сухомлин;
- латвійська співачка та музикант Бірута Озолиня;
- трубач Магнусс Баугіс;
- майстер електронної музики  Давіс Озолиньш;

Місце проведення прес-конференції -Культурно-просвітницький центр LatviArt при Почесному консульстві Латвійської Республіки в м. Чернігові
за адресою вул. Горького, 23.

Тож запрошуємо представників ЗМI відвідати прес-конференцію та цей унікальний захід -День латвійської культури у Чернігові!

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.