Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:30:43

Презентація проекту: "Громадські дії на підтримку Криму та сходу України"

22.06.2015   12:00Агенцiя

У жовтні 2014 року громадська спілка "Освітній дім прав людини в Чернігові" за сприяння Національного фонду на підтримку демократії розпочала реалізувати серію ініціатив, спрямованих на подолання негативних наслідків окупації Криму та збройного конфлікту на Донбасі. Кожен задум належить місцевим активістам, які і втілюють його на місцях.
  Харків'яни об'єдналися в ініціативну групу, щоб запобігти розвиткові поствоєнного, так званого "афганського синдрому" в учасників АТО, а також для У звільненому Северодонецьку Луганської області реалізується одразу три ініціативи: перша з них - "Громадянський тролейбус" як пересувне довідкове бюро для втікачів з окупованої території. Автори ще одного проекту інформують жителів прифронтових міст і сіл про методи впливу на місцеву владу, здатні змусити її забезпечувати водопостачання (зокрема, за допомогою його резервних систем) у випадку збройного конфлікту. І нарешті, останній проект спрямований на медіа-освіту для студентів. В рамках "Молодіжної медіа-школи" молоді северодонеччани, зокрема  майбутні та діючі журналісти, вчаться у новинах відрізняти факти від коментарів,  а самі новини - від пропаганди і розпізнавати основні маніпулятивні технології у ЗМІ.

Війна надзвичайно загострила негативне упередження до ромської громади у Дзержинську Донецької області. Доходило до того, що під час артобстрілів ромів не пускали до бомбосховищ. Зараз у місті триває робота з соціальної адаптації та освіти національної меншини.

У Луцьку переселенці з Криму та Донбасу (а їх близько півтора тисяч) активно інтегруються до міської громади. Вони  заснували адаптаційний центр, за допомогою якого намагаються спільно вирішити проблеми проживання, медичного обслуговування та працевлаштування. Зараз луцька громада переселенців готова поділитися власним досвідом, як не бути нахлібниками у новому домі.
 
 Як громадськість на місцях може з гідністю відповісти на нові виклики, пов'язані з бойовими діями на Донбасі та великою кількістю переселенців? Сім різних відповідей на це питання ви почуєте під час презентації проекту "Громадські дії на підтримку Криму та сходу України".
 
Спікери: керівник проекту Володимир Щербаченко, координатори міні-проектів.
Після презентації передбачене неофіційне спілкування з активістами за фуршетом.
 
Презентація відбудеться о 12.00 у понеділок, 22 червня в Освітньому домі прав людини в Чернігові (пров. Луговий 1-Г, с. Количівка). Спільний виїзд об 11.30 від обласного музично-драматичного театру імені Шевченка.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини