Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 11:47:27

Найкращі кардіохірурги України відвідають Чернігів, аби зупинити "епідемію" серцево-судинних хвороб

19.05.2015   14:30Агенцiя

19 травня Чернігів відвідають Головний позаштатний фахівець МОЗ України за спеціальністю «Хірургія серця і магістральних судин у дорослих» та лікарі Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М.Амосова, Інституту педіатрії акушерства і гінекології. Вони зустрінуться з лікарями та журналістами у приміщенні міської лікарні № 2 (вул. 1 Травня, 168). Захід відбудеться у рамках проекту «Зупинити епідемію серцево-судинних катастроф». Запрошуємо усіх зацікавлених!
 
Прес-конференція запланована на 14.30. Мета - розповсюдити кваліфіковану інформацію про сучасні методи діагностики та лікування серцево-судинних захворювань, популяризувати серед населення здоровий спосіб життя та відповідальне ставлення до свого здоров’я, сприяти покращенню якості надання медичної допомоги населенню.
 
Ініціатори проекту «Зупинити епідемію серцево-судинних катастроф» - ДУ «Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М.М.Амосова НАМН» та Асоціація серцево-судинних хірургів України. Сприяють у реалізації проекту Міністерство охорони здоров’я України та Національна академія медичних наук України. З вересня минулого року лікарі здійснили поїздки до Сумської, Житомирської, Полтавської , Запорізької,  Вінницької, Дніпропетровської, Тернопільської, Волинської, Ровенської, Львівської, Хмельницької, Івано-Франківської, Чернівецької та інших областей.
 
Ця проблема надзвичайно актуальна, адже ймовірні та небезпечні наслідки нинішньої ситуації в Україні  - пригнічений психологічний стан українців та стрибок захворювань, у першу чергу, - серцево-судинної системи. Тому впровадження якісної та доступної діагностики, ургентної догоспітальної та госпітальної допомоги - питання національної значущості.
 
У прес-конференції візьмуть участь:
-  Руденко Костянтин Володимирович, д.мед.н., головний позаштатний спеціаліст МОЗ України за спеціальністю «Хірургія серця і магістральних судин у дорослих»;
- Сіромаха Сергій Олегович, к.мед.н., гол. лікар НІССХ ім. М.М. Амосова;
- Крикунов Олексій Антонович, д.мед.н., завідувач відділу інфекційного ендокардиту НІССХ імені М.М. Амосова НАМН;
- Давидова Юлія Володимирівна, д.мед.н., професор, завідуюча відділенням акушерських проблем екстрагенітальної патології ІПАГ;
- Сало Сергій Васильович, к.мед.н., завідувач відділення екстренної ендоваскулярної хірургії НІССХ імені М.М. Амосова;      
- Кравчук Борис Богданович, к.мед.н., завідувач лабораторії електрофізіологічних, гемодинамічних на ультразвукових методів дослідження.
 
Увага! У програмі заходу можливі зміни. Просимо завчасно домовлятися з координатором проекту про ексклюзивні записи для теле- та радіо-програм на теми профілактики хвороб та збереження здоров’я.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини