Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:31:31

Проти знищення промислових підприємств Чернігівщини

06.02.2015   10:00Агенцiя

06.02.2015 року о 10:00, за адресою: вул. Любецька, 80 (М'ясокомбінат), відбудеться АКЦІЯ! «Проти знищення промислових підприємств Чернігівщини».
Охорона громадського порядку під час акції буде виконувати ГФ "Самооборона Чернігівщини".

Ми, акціонери, колишні працівники ПАТ «Чернігівський м’ясокомбінат» звертаємось до депутатів міської та обласної ради, органів прокуратури, трудових колективів працівників промислових підприємств м. Чернігова та області, мешканців м. Чернігова та регіону.
Вважаємо, що у Чернігівський області і м. Чернігові при потуранні державних структур та участі окремих депутатів створено корупційні угрупування, які становлять загрозу економічній безпеці регіону.
На протязі багатьох років, у результаті зловмисних дій, послідовно та планомірно знищуються промислові підприємства.
Їх перелік загальновідомий:
Овочесушильний завод, Хімтекстильмаш, завод Силікатних виробів, Цегельні заводи, ПАТ Домобудівник, Чернігівторф, Хімволокно, Чернігівський м’ясокомбінат. Цей перелік далеко не повний. Десятки підприємств по Чернігову та області знищено, розрізано і здано в металолом. Тисячі спеціалістів залишились без роботи. Скорочуються надходження до бюджетів. Нам розказують про складну економічну ситуацію, відсутність коштів, невтручання влади в комерційну діяльність і т. д., тоді як десятки виробничих підприємств умисно доводяться до банкрутства. Державні чиновники, керуються власними корисливими інтересами а не інтересами держави, громади чи трудового колективу.
Бізнес вже не зростається із владою. Влада стала бізнесом і бізнес є владою.
Підприємство «Чернігівський м’ясокомбінат», вже за часи незалежності Країни, випускало більше вісімсот тон продукції на добу.
На сьогоднішній день виробництво повністю зупинено. Працівники звільнені, знищено унікальне обладнання.
Зверніть, будь ласка, увагу на полиці наших продуктових магазинів.
У торгівельних мережах представлена продукція м’ясопереробних підприємств багатьох регіонів України: це Полтавський, Глобинський, Кіровоградський, Житомирський, Салтівський, Дніпропетровський, Волиньський, Бердянський, Богодухівський та інші м’ясопереробні підприємства. У таких же складних економічних умовах, підприємства знаходять можливості для розвитку, вкладаючи кошти у модернізацію виробництва, а не у власні кишені директорів.
Складається враження, що окремі власники бізнесу у змові з владою винищують промисловість регіону. Мета зрозуміла: перетворити Чернігівський край на базар, що продає у бутіках відходи закордонної промисловості.
Вважаємо, що бездіяльність силових структур та регіональних державних органів є потуранням злочинам, метою яких є умисне доведення до банкрутства підприємств, які формували чи формують місцеві бюджети. Такі злочини підривають економіку регіону та створюють загрозу основам національної державної безпеки.
Звертаємось до трудових колективів підприємств, які на сьогодні зберігають працездатність і випускають різні види промислової та харчової продукції. Це промислові підприємства: "Ясен", "Стріла", пивкомбінат "Десна", "Ритм" та багато інших.
Завтра, за рішенням власника, рішенням суду, виконавчої служби підприємство може бути продано, зупинено, звернуто стягнення, пограбовано та здано в металобрухт. У більшості випадків зловмисників приваблює не підприємство, а територія.
Приклад - Чернігівський м’ясокомбінат.
У результаті таких подій трудовий колектив опиняється на вулиці, фактично безправним, з боргами по заробітній платі і невеликими примарними шансами на її отримання. Пам'ятайте, що акціонери та трудовий колектив мають право приймати участь в управлінні та контролювати діяльність керівництва підприємства. Створюйте органи колективного контролю, самозахисту та самооборони.
Люди добрі, не повторюйте наших помилок. Не будьте байдужими спостерігаючи зловживання керівників різних рівнів.

Сьогодні вони крадуть наше "завтра"!
 
Результат байдужості – віра злодіїв у безкарність, життя «по-понятиям», побори у всіх сферах, відсутність роботи та можливості виживання.
У країні йде війна, в якій гинуть наші діти, чоловіки, кращі сини українського народу. Ця війна не обмежена східними регіонами. У війні приймає участь вся країна.
Наша війна проходить тут і зараз, по кожному з нас. Це особиста відповідальність кожного перед пам'яттю тих хто поклав життя не за владних олігархів, а за рідну українську землю, гідність і волю українського народу. Особиста відповідальність кожного прямо пропорційно залежить від статусу, посади, матеріального стану та особистої громадянської свідомості.
Ми не повинні бути байдужими, інакше, наші воїни повернуться з фронту у зруйноване та пограбоване місто, населене заляканим людом, в якому все вирішують «смотрящие».
Звертаємось до чиновників всіх рівнів, якщо ви не вороги своїй країні, вимагаємо терміново припинити розкрадання ресурсів та знищення економіки Чернігівської області.
Вимагаємо терміново:
-         Провести перевірки справ про банкрутство підприємств, з метою виявлення фактів фіктивного банкрутства, фактів умисного доведення до банкрутства та притягнути винних до відповідальності.
-         Припинити розкрадання майна Чернігівського м’ясокомбінату, провести перевірку фінансово-господарської діяльності, дотримання вимог законодавства про акціонерні товариства.
-         Надавати методичну та правову допомогу трудовим колективам у захисті прав, провести перевірки дотримання вимог законодавства щодо укладення та виконання умов колективних договорів.
-         Розробити програму діяльності та захисту підприємств з державною часткою власності та підприємств що забезпечують життєдіяльність регіону.
-         Терміново провести перевірки стану об’єктів цивільного захисту населення, зробити висновки, усунути недоліки. (на території Чернігівського м’ясокомбінату знаходиться бомбосховище.)

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини