Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:31:12

"Легенди Святого озера" на світлинах

21.11.2014   12:00Агенцiя

Дивовижна фотовиставка відкриється в Чернігові 21 листопада. Головна тематика представлених робіт – Озеро святе та урочище Святе. Це заповідна територія, розташована у передмісті Чернігова. Саме тут, за легендою, прийняли хрещення жителі нашого стародавнього міста. І саме це «місце сили» постійно надихає місцевого фотографа Тетяну Гужову, яка і представить на суд глядачів свої роботи у затишній кав’ярні «Кавоманія» (за адресою пр. Миру, 22).

- В експозиції 25 світлин. Переважно це пейзажі і портрети. Я частенько обираю Святе урочище для проведення зйомки, тому що вважаю цей куточок рідного міста надзвичайно прекрасним, мальовничим і унікальним. Це місце, де насправді зцілюються душі і тіла, я це відчуваю. І тому мені дуже болить, що Святе озеро цього року як ніколи обміліло, там практично не можливо зануритися під воду з головою. А Святе урочище перетворюється чи то на кладовище домашніх тварин, чи то на сміттєзвалище, - розповідає Тетяна Гужова. – Мета моєї виставки – привернути увагу до проблем Святого урочища та зберегти його для наших дітей і онуків.

Художньою фотографією Тетяна Гужова захоплюється вже багато років, адже за освітою вона професійний фотограф, тож займається улюбленою справою, виховує двох синочків. «Легенди Святого озера» - її перша персональна виставка. До речі, автор готувала експозицію та підбирала світлини за благословенням священика. Тетяна Гужова сподівається, що обрана нею тема, в першу чергу, зацікавить шанувальників мистецтва, краєзнавців, екологів, а також обов’язково знайде відгук у серцях чернігівців. І всім разом нам вдасться зберегти заповідний куточок рідного міста.

До речі, роботи, які припали вам до душі, можна замовити та придбати!

Нагадуємо представникам ЗМІ, що відкриття виставки «Святе озеро» відбудеться 21 листопада о 12.00 в затишній кав’ярні «Кавоманія»! А побачити експозицію та замовити роботи можна буде упродовж місяця.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини