Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 04:28:05

Вистава "Кумир душі моєї"

06.05.2014   19:00Агенцiя

Свого часу О. С. Пушкін називав Д. І. Фонвізіна «другом свободи», який проклав шлях до театру М. В. Гоголю та О. М. Островському. Адже, по суті, його комедія «Бригадир», за якою створена наша вистава, стала першою російською національною комедією. І хоча вона була написана автором ще у 1769 році (двісті сорок з лишнім років тому!), вона не втратила своєї значимості у розвінчанні пороків будь-якого суспільства – страхітливого зловживання владою, процвітання хабарництва, обдурювання народу, плазування перед заможними і грошовими магнатами, поклоніння перед усім чужим, блюзнірства і такого іншого. Ця тема знаходить своє відображення в комедії, і звучить вона сьогодні на диво актуально. Наведемо приклад з текстів деяких персонажів.

РАДНИЦЯ: «Мій муж пішов у відставку в тому році, як вийшов указ про хабарництво. Він побачив, що йому в колегії стало робити нічого, і повіз мене мучити в село. До всього того, він скупий, як кремінь… Мій виродок до того ж ще й страшенний ханжа. Він не пропускає ні обідні, ні заутрені, і думає, що Бог такий всесильний, що за всеношну простить йому те, що за день накрадено».
РАДНИК: «Нині хто винуватий, той і відповідає. Нащо й укази заведені, коли винен один винуватий. Я був сам суддею. Наш брат суддя для загальної користі кшталтів на двадцять один указ тлумачити може».
ІВАН: «Чи стерпне мені слухати, що бажають мене оженити на росіянці? … Тіло моє народилося на Русі, одначе дух мій належить короні французькій!»

Постановка та сценографія - Микола Карасьов;
Художник по костюмах - Віра Жлудько;
Композитор - Сергій Бідусенко;
Балетмейстер - Ольга Шпаковська;

Дійові особи у виставі та артисти-виконавці ролей:

Бригадир заслужений артист України - Валентин Судак
Бригадирка, його дружина - Любов Колесникова
Іван, їхній син - Петро Великий
Радник - Едуард Брагіда
Радниця, його дружина - Наталія Максименко
Софія, їхня дочка - Вікторія Велика
Добролюбов - Сергій Пунтус

Прем’єра вистави відбулася 4 лютого 2005 року

Дата проведення: 06.05.2014 о 19.00

Місце проведення: Чернігівський  обласний академічний український музично–драматичний  театр імені  Т. Г. Шевченка
Для довідок: (0462) 699-360 (каса)
e-mail: meamp@ukr.net

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини