Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:56:32

Відкриття виставки творчих робіт "Краса збереже Україну"

18.03.2014   14:00Агенцiя

18 березня (вівторок) о 14-00 у Чернігівському літературно- меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбудеться відкриття виставки творчих робіт відомої Чернігівської майстрині Тетяни СТАДНИЧЕНКО «Краса збереже Україну».
Серед експонованих робіт–предмети декоративного розпису, писанки та ляльки-мотанки. Усього – близько 100 робіт.
Тетяна Стадниченко – майстер декоративного розпису, народилася 25 квітня1974 року й мешкає у славному древньому Чернігові. З дитинства Тетяна Петрівна захопилась малюванням. Спочатку розвивала свої вміння в ізостудії Людмили Малиш, потім в студії художнього розпису – Тетяни Дорошенко, в чернігівському осередку НСМНМУ. У 2005 році її роботи побачили на благодійній виставці у далекій сонячній Італії. Виручені кошти від продажу робіт пішли на оздоровлення українських дітей з малозабезпечених родин.

Вміння пробуджувати дитячі серця залишилося в майстрині й донині. Вже шостий рік вона є керівником студії художнього розпису Центру народних ремесел для дітей та юнацтва в Чернігові, що підпорядковується ОНМЦКіМ. Найменшим учням Тетяни Петрівни всього по 5-7 років. На заняттях вони освоюють найпростіші елементи українських орнаментів, квіткові композиції, основи Петриківського розпису. Діти вчаться володіти кольорами, відтінками, перехідними мазками. Свої навички вони демонструють не тільки на папері, а й розписують дерев’яні тарілі, кухонні дощечки. Беруть участь в різноманітних конкурсах декоративно-ужиткового мистецтва. Так, учениця студії Ганна Стадниченко була відзначена почесними грамотами обласного конкурсу серед обдарованих дітей – «Ренесеанс–2008» та І-го Всеукраїнського молодіжного фестивалю «Барви України» (м.Кам’янець-Подільський), а Дарина Максименко стала лауреатом Обласного конкурсу «Подарунок ветерану».

Тетяна Коптіль та Ганна Стадниченко 2009 року взяли участь у ІІІ-му Міжнародному молодіжному гончарському фестивалі (с.Опішня, Полтавської області). Декілька років поспіль учні студії є переможцями Різдвяного та Великодніх конкурсів в музеї Івана Гончара (м.Київ). Для того, щоб охопити ще більшу кількість дітей, Тетяна Петрівна розробила цілу серію авторських розмальовок, що дає можливість спростити методику викладання декоративного розпису.

Майстриня сама є активною учасницею багатьох обласних та всеукраїнських виставок та фестивалів декоративно-ужиткового мистецтва. Особливо запам’ятався Тетяні Стадниченко Всеукраїнський фестиваль народної творчості «Купальські зорі» у місті Гола Пристань Херсонської області та відкритий фестиваль декоративно-ужиткового мистецтва «Барви України» у м. Донецьку. На сьогодні Тетяна Стадниченко досконало володіє Петриківським розписом, писанкарством, виготовленням ляльок-мотанок. Попереду у неї багато творчих задумів та нереалізованих мистецьких ідей.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини