Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 18:06:15

Міжнародна відеоконференція "Сприйняття Тараса Шевченка за межами України"

27.02.2014   14:00Агенцiя

Міжнародна відеоконференція «Сприйняття Тараса Шевченка за межами України» буде проведена 27 лютого в рамках відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

Метою заходу, організованого Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації, є обмін думками щодо рецепції образу Кобзаря та його творчості за межами України.

В рамках заходу передбачається обговорення сприйняття образу, творчості Т.Шевченка як в тих країнах, в яких він безпосередньо бував, так і в тих, які мають опосередковане відношення до Кобзаря (спілкування з друзями-вихідцями з цих країн, поширення творчого доробку, наявність потужної української діаспори тощо); вшанування пам’яті Тараса Шевченка (найменування вулиць, культурних об’єктів, проведення різноманітних заходів тощо), значення творчого доробку Тараса Шевченка для країн-учасників конференції; інші історико-культурологічні та політичні аспекти, дискусійні моменти, можливі кроки держави України та її громадськості для поширення знання про Тараса Шевченка у світі.

Планується включення представників таких країн як: Польща, Казахстан, Росія, Естонія, Румунія, Бразилія, США.

До участі у заході запрошуються науковці, викладачі, аспіранти, студенти гуманітарних і художньо-творчих спеціальностей, журналісти, представники громадськості та всі ті, кого цікавить зазначена тематика.

Початок заходу: 27 лютого о 14.00.

Місце проведення: аудиторія №3 Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації, пр-т Миру, 43.

Тел. для довідок: 676-052, 067-461-73-86.
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.