Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:27:07

Презентація путівника: Шляхами Тараса Шевченка. Чернігівщина

05.03.2013   12:00Агенцiя

5 березня о 12-й годині у  Чернігівському історичному музеї  ім. В.В. Тарновського відбудеться презентація нового видання: Шляхами Тараса Шевченка. Чернігівщина: путівник /Авт. тексту С. Лаєвський, Л. Линюк, С. Половнікова, Н. Самохіна. – К.: Богдана, 2012. – 276 с.: іл.
Путівник  “Шляхами Тараса Шевченка. Чернігівщина”  підготовлений Чернігівським історичним музеєм ім. В.В. Тарновського і київським видавництвом “Богдана”. Він вийшов у рамках підготовки до 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка і започаткував серію путівників “Шляхами Тараса Шевченка”. З огляду на величезний внесок в увічнення пам’яті українського генія, зроблений Василем Васильовичем Тарновським, видання також є даниною шани меценатові, 175-річчя від дня народження якого святкуватимемо 1 квітня 2013 року.
Путівник містить інформацію про  міста і села Чернігівської області  та населені пункти, що на момент відвідання їх Тарасом Шевченком, перебували у  складі Чернігівської губернії, про  чернігівців, які стали щирими друзями  Кобзаря та прототипами його героїв. Для написання нарисів використані щоденникові записи, нотатки, листи, твори Т. Шевченка, спогади його знайомих та очевидців подій. Подані відомості про пам’ятки історії та монументального мистецтва на Чернігівщині, пов’язані з життям та перебуванням Т. Шевченка; про чернігівців – лауреатів Національної премії імені Тараса Шевченка. Видання проілюстроване понад 1000 світлин. Як науково-популярне видання книжка має іменний покажчик, а як путівник – ще й поради для подорожуючих. На додаток – подані спогади про Тараса Шевченка, використані у тексті фрагментарно, або й не використані взагалі.
Путівник видано на замовлення Державного комітету телебачення і  радіомовлення України за програмою  “Українська книга 2012 року”. Наклад розповсюджений по державних і комунальних бібліотеках України.

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини