Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 08:42:43

Олімпійська книга на Чернігівщині

07.02.2018   09:13Агенцiя

Національний олімпійський комітет України ще у 2011 році зініціював проведення Всеукраїнської акції «Олімпійська книга». Кожного року Відділення НОК України організовує вручення олімпійської літератури обласним, міським, районним бібліотекам та проводиться роботу по випуску літератури місцевого значення.

6 лютого у залі Комунального підприємства «Обласний молодіжний центр» відбулася презентація третього випуску книги Віктора Берегового «Спортивне сузір'я Чернігівщини».

На презентації були присутні представники спортивних шкіл, студенти чернігівських ВУЗів, Ніна Петрівна Лемеш – перший заступник голови Відділення НОК України в Чернігівській області, директор Департаменту сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації, Дмитро Олександрович Пиріжок- відповідальний секретар Відділення НОК України в Чернігівській області, герої оповідань книги, преса.

Перша книга вийшла в 2014 році. У ній були розміщені літературні портрети двадцяти чотирьох видатних спортсменів та тренерів Чернігівщини.

В грудні 2016 року вийшла друга книга, під такою ж назвою. У ній розміщено одинадцять оповідань, літературні портрети провідних спортсменів і тренерів, які своїми спортивними досягненнями прославляли Чернігівщину. Серед них: легендарний силач Терентій Корінь, прославлений лижник Олександр Батюк, біатлоністка Валентина Цербе-Несіна, Ольга Коробка – ЗМС України з важкої атлетики.

І ось у грудні 2017 року, вийшла третя книга. Вона містить шістнадцять оповідань про видатних спортсменів та тренерів: майстра спорту з легкої атлетики, призера чемпіонату Європи Анатолія Легеду, заслуженого тренера України з дзюдо та самбо Анатолія Миколайовича Маркіна, чемпіонку світу і Європи з боротьби самбо, призерку кубків світу з дзюдо Наталію Смаль, паралімпійця Сергія Вакуленко, боксера, суддю міжнародної категорії з боксу Володимира Віталійовича Кладько, футболіста та арбітра Анатолія Свистуна, майстра спорту міжнародного класу по греблі на байдарках і каное Михайла Мінгеля.

Ця книга стане для майбутніх олімпійців своєрідним посібником для їх подальшої кар'єри, зацікавить фахівців фізичного виховання і спорту, а також широкий загал читачів.

Останні новини Чернігівщини

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей