Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 16:26:35

Правозахисники наголосили про низький рівень інформування представниками державних органів щодо медичних прав учасників АТО

06.05.2017   07:57Агенцiя

4 травня правозахисники громадської організації «МАРТ», в межах плану дій Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини», провели робочу зустріч з представниками ветеранських організацій, а також громадськими організаціями, які діють в інтересах учасників АТО та членів їх родин, органами державної влади та місцевого самоврядуванням.

Метою зустрічі було – виокремлення проблемних питань щодо надання медичних послуг учасникам АТО (членам їхніх сімей) і членам сімей загиблих, а також узгодження спільних дій під час подальшої співпраці.

Так під час зустрічі обговорювались наступні питання: порядок отримання санаторно-курортного лікування та проходження психологічної реабілітації; отримання пільгових ліків; лікування та порядок проходження щорічного медичного обстеження.

«Нещодавно нами був проведений моніторинг сайтів та установ органів влади, на які покладено обов'язок щодо інформування та надання медичних та реабілітаційних послуг. В результаті було виявлено сумну тенденцію, яка проявляється у низькій інфоративності веб сторінок та інформаційних стендів органів місцевого самоврядування та, медичних закладів і установ. Зокрема зазначена інформація або взагалі відсутня або потребує більш детального та зрозумілого для цільової аудиторії роз'яснення», – зазначив юрист громадської приймальні ГО «МАРТ» Дмитро Науменко.

За результатами проведеної робочої зустрічі між правозахисниками й органами влади в Чернігові учасники дійшли згоди про необхідність розміщення й оновлення інформації щодо медпослуг на сайтах відповідних органів. Будуть публікуватись роз’яснення про механізм отримання безкоштовних ліків, лікування, санаторно-курортних путівок та інше.

Реалізація міні-проекту «Доступність медичних послуг учасникам АТО та членам їх родин» здійснюється ГО «Черкаський правозахисний центр» у партнерстві з ГО «МАRT», ГО «Закарпатська громада» в рамках проекту «Активні громадські дії на одолання гуманітарної кризи в Україні». Реалізатором виступає громадська спілка «Освітній дім прав людини в Чернігові».

Останні новини Чернігівщини

 У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище

У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище 15:16

Литовська Республіка виділяє кошти на будівництво великих шкіл-бомбосховищ у шести областях України (по одній в кожному регіоні). Зокрема, на Чернігівщині обрано локацію Деснянського ліцею, на території якого й буде розміщено таке укриття.

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові 15:09

Понад 70 співробітників з різних підрозділів поліції Чернігівщини долучились до шляхетної місії та здали кров для потреб цивільних і військових.

Скасувати рішення начальника МВА та відновити рух транспорту: Олександр Ломако звертається до Ради оборони області 14:57

Про це в.о. очільника Чернігова повідомив через свій Telegram-канал, публічно звернувшись до Ради оборони області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини