Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 3 травня, 02:54:45

Оперативники затримали цвинтарних вандалів

29.12.2014   16:41

В Носівці міліціонери затримали «на гарячому» двох зловмисників, які виносили з місцевого кладовища викрадений метал.

Оперативники карного розшуку Носівської міліції, рухаючись містом, побачили як двоє чоловіків виходять з місцевого кладовища і тягнуть велику сумку з чимось важким.

Міліціонери підішли до незнайомців та поцікавилися, що вони несуть. Останні помітно занервували та почали розповідати всілякі небилиці, але сумку їм таки довелося надати до огляду. Розкривши сумку, правоохоронці побачили частини алюмінієвого оздоблення нагробних плит та металевих огороджень з могил.

Зловмисниками виявилися двоє раніше засуджених, ніде не працюючих місцевих мешканців. Чинити опір правоохоронцям зловмисники не стали, як і заперечувати своєї причетності до крадіжки. У Носівському райвідділі міліції вони розповіли як вигадали навіть свою тактику дій аби люди не запідозрили чогось недоброго та звертали на них уваги. На цвинтарі вони розподілили ролі - один робив вигляд, ніби прибирає на могилах, виносить сміття, рве суху траву, а інший в цей час займався розпилюванням огорожок та зриванням алюмінієвого оздоблення з надгробків.

Наразі міліцією відкрито кримінальне провадження за статтею 297 Кримінального кодексу України «наруга над могилою», що карається позбавленням волі на строк до 3 років.

Зараз підозрюваних перевіряють на причетність до скоєння аналогічних злочинів. Досудове розслідування триває.

Останні новини Чернігівщини

 У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище

У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище 15:16

Литовська Республіка виділяє кошти на будівництво великих шкіл-бомбосховищ у шести областях України (по одній в кожному регіоні). Зокрема, на Чернігівщині обрано локацію Деснянського ліцею, на території якого й буде розміщено таке укриття.

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові 15:09

Понад 70 співробітників з різних підрозділів поліції Чернігівщини долучились до шляхетної місії та здали кров для потреб цивільних і військових.

Скасувати рішення начальника МВА та відновити рух транспорту: Олександр Ломако звертається до Ради оборони області 14:57

Про це в.о. очільника Чернігова повідомив через свій Telegram-канал, публічно звернувшись до Ради оборони області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини