Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 10:16:36

"Залізна" рука військового армборця

21.07.2012   10:03

Нещодавно в Чернігові на відкритому чемпіонаті з армрестлінгу перше місце у ваговій категорії 90 кілограм здобув майор Дмитро Артеменко.

Ця чергова перемога начальника фізичної підготовки і спорту Регіонального центру радіоелектронної розвідки “Північ” вкотре дала змогу чернігівцям пересвідчитись, що в армії служать сильні, спритні і витривалі чоловіки.

Дмитро з сім’ї офіцера, який служив в авіації. Разом з батьком змінив шість гарнізонів. Тож змалку звик до дисципліни, відповідальності й наполегливості. Школярем він займався бігом на короткі й довгі дистанції, вправами на перекладині та зі штангою. Поряд з легкою і важкою атлетикою виникло захоплення й армрестлінгом.

Армрестлінг або як його називають з 1997 року армспорт є досить популярним видом спорту. Адже це найбільш демократичний і “мирний” вид єдиноборств, який не вимагає спеціальних приміщень, обладнання та спорядження. Потрібно тільки бажання бути спортивно розвинутою і здоровою людиною.

Першим “бойовим хрещенням” для шістнадцятирічного Дмитра, тоді ще вихованця другого курсу Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, стала участь в Чемпіонаті Збройних Сил України з армрестлінгу у 1994 році. Змагання проводились на базі навчального центру, що в Десні. Дмитро вперше здобув перемогу. Йому дісталась “бронза” за третє місце. З цього й розпочалась спортивна кар’єра підлітка.

Після трьох років гарної підготовки в ліцеї Дмитро успішно склав іспити і став курсантом Харківського інституту Військово-Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. Тут він опановував спеціальність “бойове управління польотами та авіацією”. Навчання було досить інтенсивним і насиченим, але і про спорт Дмитро не забував. У 1998 році курсант Артеменко став чемпіоном України з армспорту, а в наступному – майстром спорту України. Саме спорт і визначив його подальшу долю.

У 2001 році молодий офіцер став спочатку викладачем, а пізніше старшим викладачем з фізичної підготовки у Школі сержантів Військово-Повітряних Сил України, яка знаходилась у Борисполі. Згодом Дмитро продовжив викладацьку діяльність у Об’єднаному навчальному центрі Повітряних Сил ЗС України, що у Василькові.

Про спортивні досягнення Дмитра з армспорту свідчать чимало медалей. П’ять років поспіль, з 2000 по 2004, офіцер здобував титул чемпіона Збройних Сил України, був чемпіоном і призером на 3, 4 і 5 (2002-2004) Спартакіаді збройних сил держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав.

Декілька років тому доля привела Дмитра до Чернігова, де колись у ліцеї він отримав путівку у військове життя. Зараз він – начальник фізичної підготовки і спорту Регіонального центру радіоелектронної розвідки “Північ”. У службовий час Дмитро допомагає військовослужбовцям фізично розвиватись, а у вільний, разом з дружиною Наталією, дотримується спортивного стилю життя, загартовує п’ятирічну доньку Катю.

– Служба начальником фізпідготовки частини, – ділиться Дмитро, – вимагає від мене бути не тільки хорошим організатором і наставником, а й зразком у спортивному сенсі. Тільки власним прикладом можна дійсно змусити людину займатися спортом, вести здоровий спосіб життя.
У частині є спортивний майданчик, спортзал з тренажерами, діють секції з армспорту, важкої і легкої атлетики, рукопашного бою тощо. Періодично проводяться змагання на першість частини з міні-футболу й волейболу. Центр майже на 100 відсотків укомплектований контрактниками, тут лише сім строковиків, тож головна увага приділяється особистій підготовці.

Багато офіцерів і солдатів частини захоплюються різноманітними видами спорту. А дехто навіть досягає певних успіхів на спортивних змаганнях. Це капітан Олександр Великодний, старший лейтенант Тарас Божок, військовослужбовці військової служби за контрактом старший солдат Дмитро Марченко, солдати Олександр Степенко, Сергій Павліон, Максим Сподаренко та Іван Кобець.

На разі команда частини готується до Спартакіади на першість серед частин безпосереднього підпорядкування Сухопутних військ ЗС України, яку незабаром планується провести на базі навчального центру, що в Десні. Військові змагатимуться за кращий результат у літньому біатлоні, міні-футболі, доланні воєнізованого кросу зі стрільбою та метанням гранат, а також смуги перешкод.

– Добре фізично розвинутий воїн і служить краще, і має неабиякий запас енергії. Спорт – це стимул для досягнення нових вершин, ведення здорового насиченого життя і, взагалі, запорука бадьорості і навіть хорошого настрою, – підсумував Дмитро Артеменко.
 

Останні новини Чернігівщини

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини