Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 03:26:40

3 листопада - День ракетних військ і артилерії України

03.11.2018   08:24Агенцiя

Професійне військове свято українських ракетників і артилеристів приурочено дню, в який в роки Великої Вітчизняної Війни, 3-го листопада 1943-го року, при високої щільності артилерії на ділянці прориву оборони противника, була розпочата операція з визволення столиці України - міста Києва.

Він відзначається на підставі Указу Президента незалежної України від 31-го жовтня 1997-го року № 1215/97.

За даними проекту DilovaMova.com, своєю історією це військове професійне свято сягає своїм корінням в бурхливі радянські часи і виникло на підставі Указу Президії Верховної Ради Радянського Союзу від 17-го листопада 1964-го року, який встановив цей пам'ятний день на 19-го листопада. Так, традиційно на честь героїв минулої війни, ракетники і артилеристи святкують свій професійний день двічі.

Сучасні Збройні Сили неможливо зараз уявити без використання ракетних технологій і застосування професійної артилерії. Вони довели свою високу ефективність на практиці в ряді військових конфліктів. Ракетники і артилеристи продовжують нести свою військову службу в складі Української Армії, постійно підтримуючи не тільки високу бойову готовність та професіоналізм, а й підтримують високі морально-патріотичні традиції, зміцнюючи авторитет української державності.

За військової традиції в "День ракетних військ і артилерії" керівники країни і вищі чини Міністерства Оборони України вітають своїх колег з цим військовим професійним святом. Військовослужбовці які відзначилися, представляються до державних нагород, присвоєння позачергового військового звання. Проводиться вручення пам'ятних подарунків і урядових грамот з подяками від командування, влаштовуються святкові концерти та різноманітні заходи за участю ветеранських організацій.

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини