Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 7 травня, 03:38:32

Історія про початок продажу рідкого мила, або ще один приклад з кращих бізнес рішень

15.05.2016   12:53Агенцiя

Навчатися хитрощам і практичній роботі мозку на прикладі розумних світових бізнес рішень і стратегій ніколи не пізно. Тож сьогодні ви дізнатеся про крутий стартап 70-х.

Все почалося в 1970-і роки. Жив та був Роберт Тейлор, який керував компанією Мінетонка. І винайшов він перше у світі рідке мило, точніше його загальновідому модифікацію. Те саме що ми зараз використовуємо і вдома, і в офісах і в кафе в туалетах. Він розумів що це крутий винахід, на якому можна і потрібно багато заробити.

І вирішив він вкласти все що має в даний бізнес, але була проблема, запатентувати він не міг, а значить дуже швидко могла утворитися конкуренція. Була безліч великих заводів, які при перших ознаках того що його продукт заробляє, - одразу налагодили б виробництво і викинули його з ринку. Що робити в такій ситуації?

Роберт пішов на ризик і хитрість. У США у той час було лише 2 заводи ті, які випускають маленькі пластикові дозатори для мила (помпочки на які ви натискаєте, щоб з баночки до вас на руку впала порція рідкого мила).

Отже, Роберт вирішив закупитися ними про запас. А саме вклав 12 мільйонів доларів в закупівлю пластикових дозаторів (його компанія на той момент коштувала куди дешевше).

Таким чином, ці 2 заводи найближчі 2 роки працювали тільки на те, щоб закрити замовлення від компанії Роберта. Ось така фора.

Почалися продажі, все йшло як по маслу. Як підсумок, головний конкурент Colgate-Palmolive були вимушені купити компанію Роберта за 61 млн доларів, щоб не втратити частку свого ринку.

Отже, навіть якщо ваша ідея не унікальна і не можлива до патентування, є варіанти як подолати монстрів на вашому ринку.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівщина на розвиток професійної освіти отримає від держави близько 22 млн грн 17:20

Цьогоріч чотири заклади професійної (професійно-технічної) освіти Чернігівської області беруть участь у державній програмі з оновлення майстерень – створення на базі профтехів навчально-практичних центрів (далі – НПЦ).

До чернігівського банку, де стався вибух, зробили підкоп із підвалу сусіднього будинку 17:17

"Цей підкоп зробили три тижні тому, десь так. І пісок в дитячому садочку під паркан поклали. Викликали поліцію, вони прийшли, подивилися, сказали, все добре і поїхали. І ось, будь ласка, нормально закінчилося. Коли вони виносили той пісок, невідомо", — каже Ніна.

Поліція розслідує обставини вибуху в приміщенні банку в Чернігові 11:21

Сьогодні близько 4-ї ранку до поліції надійшло повідомлення про вибух у приміщенні банку в центрі Чернігова. Внаслідок вибуху сталася пожежа, будівля пошкоджена. Постраждалих людей немає.

Ремонт каналізаційного колектору на Масанах здійснять у травні 11:19

В суботу, 27 квітня, на ділянці вуличного каналізаційного колектору діаметром 600 мм по вулиці Незалежності,42, було виявлено декілька просідань асфальтобетонного покриття, що свідчить про порушення цілісності та герметичності трубопроводу який проходить у зазначеному місці.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:13

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж. Внаслідок цих подій постраждалих осіб не зареєстровано.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини