Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 19 травня, 10:34:09

Чернігівщина на розвиток професійної освіти отримає від держави близько 22 млн грн

06.05.2024   17:20Агенцiя

Цьогоріч чотири заклади професійної (професійно-технічної) освіти Чернігівської області беруть участь у державній програмі з оновлення майстерень – створення на базі профтехів навчально-практичних центрів (далі – НПЦ).

Зокрема, у Ніжинському професійному аграрному ліцеї планують відкрити НПЦ аграрних технологій «АгроПростір», у Чернігівському вищому професійному училищі – НПЦ з обробки металів, у Сновському вищому професійному училищі лісового господарства – НПЦ «Інноваційні технології – нова концепція сучасного лісівництва», а також у Чернігівському професійному будівельному ліцеї – НПЦ меблевих технологій.

На втілення ініціатив область отримає близько 22 мільйонів гривень.

    «Це – інвестиція в найближче майбутнє. Якісні робітничі кадри і до повномасштабного вторгнення були дуже цінні, а в час відбудови і поготів», – прокоментував начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус.

Як розповів начальник Управління освіти і науки ОДА Юрій Музика, створення таких центрів дозволить закладам освіти здійснювати підготовку робітничого потенціалу за актуальними для регіону та держави професіями, пройти перенавчання або підвищити кваліфікацію вже наявним робітникам.

Відбір закладів освіти на створення НПЦ здійснювало Міністерство освіти і науки України.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації.
На фото – Сновське вище професійне училище лісового господарства
 

Останні новини Чернігівщини

Підтримка міжнародних партнерів України суттєва і лише набирає масштабу, – Володимир Кучма 11:26

Наразі Підтримка міжнародних партнерів України є дуже суттєвою. І вона набирає лише більшого масштабу. Такої думки голова Всеукраїнської асоціації громад Володимир Кучма.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:22

Протягом минулої доби зареєстровано 7 пожеж.

Компенсація від «єВідновлення» на самостійну відбудову: на що необхідно звернути увагу 10:07

Оскільки цей механізм програми запрацював тільки цього року, деякі громадяни ще мають труднощі із оформленням такого виду виплат. Тим часом, на Чернігівщині вже задоволено 39 заяв за цим видом компенсації майже на 80 млн гривень.

Олександр Ломако виступив перед депутатами Київради з проханням фінансово підтримати роботи з розбудови фортифікаційних споруд довкола Чернігова 08:32

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако сьогодні, 16 травня, взяв участь у ІII сесії Київської міської ради ІХ скликання, під час якої звернувся до депутатського корпусу стосовно підтримки нашого міста у частині зміцнення довкола нього існуючих фортифікаційних споруд та будівництва нових.

Сесія Чернігівської обласної ради – понад 50 важливих рішень для життєдіяльності області 08:30

Вчора, 16 травня, відбулося пленарне засідання вісімнадцятої сесії обласної ради. До роботи долучився начальник обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус, його заступники, керівники профільних структурних підрозділів.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини