Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:50:23

10 національних десертів країн світу. ФОТО

25.08.2014   12:41Агенцiя

Кожна колоритна країна славиться своїми стравами національної кухні. В Іспанії - це паелья, в Португалії - сардини, в Італії - піца, а в Німеччині - ковбаски.

Але крім головних страв є в цих країнах і свої національні десерти, настільки ж різноманітні, скільки і незрівнянно смачні. Отже, пропонуємо вам спробувати 10 найсолодших кулінарних шедеврів: від Нової Зеландії до Грузії.

Штрудель, Австрія

Безумовно, для того, щоб спробувати смачний штрудель сьогодні достатньо зайти до будь-якого місцевого ресторанчика, однак лише опинившись у Відні чи Зальцбурзі, ви зможете по-справжньому оцінити його смак. Перший рецепт штруделя датується 1696 роком і зберігається у міській бібліотеці Відня. З того часу він практично не змінився: десерт готують з листкового тіста з начинкою з фруктів (особливо популярні яблуко і груша), ягід, сиру або маку. Подають штрудель гарячим, з ванільним морозивом або збитими вершками. А їдять з латте або чаєм.



Фото: Aziza Shirinova

Трдло, Чехія

Традиційні трубочки з кремом - трдло - в Чехії популярні нітрохи не менше, ніж кнедлики або пиво. Десерт (інша його назва трдельник) з солодкого тіста випікають на відкритому вогні, потім обсипають сумішшю цукру і кориці, а іноді посипають горішками або кокосовою стружкою. Продають трдельники на вулицях, причому як порожніми, так і з начинкою. Не дивно, що ці солодкі трубочки дуже полюбилися мандрівникам: їсти трдло зручно, не відволікаючись від огляду визначних пам'яток, а купити можна майже завжди на центральній площі.



Фото: Julie

Пахлава, Туреччина

Пахлава (по-турецьки бахлава) - це одна з тих страв, завдяки яким східна кухня вважається дійсно унікальним явищем. За давніми переказами, десерт придумали ще в XV столітті (а хтось стверджує, що набагато раніше: у VIII столітті до нашої ери), і з тих пір він залишився незмінний. Як і кухарі султана колись, сьогоднішні кулінари готують пахлаву з тонких листів тіста, які промащуються маслом і медом, посипаються горіхами і укладаються один на одного. Дуже солодкий десерт запивають смачним турецьким чаєм.



Фото: Zeetz Jones
 
Торт Павлова, Австралія і Нова Зеландія

Створений на честь знаменитої балерини Анни Павлової, цей однойменний торт (з наголосом на передостанній склад) сьогодні одна з окрас австралійський і новозеландський кухонь. І поки дві держави продовжують сперечатися про те, де ж саме було винайдено цей дивовижний десерт, ми можемо тільки радіти можливості спробувати повітряний торт Павлова, прикрашений ягодами і збитими вершками, з ніжною хрусткою скоринкою і м'якою серединкою, яка нагадує зефір, в обох країнах.



Фото: Chemiu
 
Тірамісу, Італія

Не зважаючи на те, що за право називатися батьківщиною десерту зараз змагаються відразу кілька регіонів Італії, одне можна сказати точно - це стовідсотково італійське блюдо, так само, як паста або піца. Не зважаючи на те, що тірамісу сьогодні можна замовити практично в будь-якому кафе або ресторанчику, справжнє тірамісу ви можете спробувати тільки в сонячній Італії. А все через те, що головні компоненти десерту можна придбати тільки там: це найсвіжіший сир маскарпоне, який виготовляється в Ломбардії, повітряне італійське печиво савойарді і вино марсала, яке виробляється на Сицилії.



Фото: Munch n 'Crunch
 
Традиційний пудинг, Англія


Символ старої Англії, традиційний пудинг, в кожній англійській сім'ї готують по-своєму, а рецепт передається з покоління в покоління. Незважаючи на те, що сьогодні пудинг відноситься до солодких страв, спочатку він зовсім не був таким. І якщо сьогодні класичний пудинг готують на водяній бані з борошна, хлібних крихт, яєць, жиру, вершків і спецій, то колись основною складовою пудингу було м'ясо. Кращий спосіб спробувати справжній пудинг - поїхати до Англії на католицьке Різдво, де в цей час десерт прикрашає майже кожен стіл.



Фото: tracy benjamin

Вершкові цукерки, Японія


Ці вершкові цукерки в Японії - швидше закуска на зразок нашого попкорну, який продають в кінотеатрах, ніж повноцінний десерт. Проте вони такі смачні, що ми вирішили і їх включити в наш список. Виготовляються ці цукерочки з особливих каштанів, які ростуть тільки в Японії і Південній Кореї, солодкої картоплі, цукру і приправ.



Фото: Kyle Ruth
 
Чурчхела, Грузія

Ці традиційні грузинські солодощі, відомі під іншими назвами в Азербайджані, Вірменії та на Кіпрі, готуються на основі фруктового соку (найчастіше виноградного), в який занурюються нанизані на нитці горіхи. Виготовлення чурчхели - це одна з найдавніших традицій, безпосередньо пов'язана з виноробством. Процес цей складний і тривалий, але зате і результат того вартий: десерт виходить і смачним, і корисним.



Фото: Hayk Hovhannisyan

Чізкейк, США

Чізкейк на сьогодні - один з найвідоміших у всьому світі десертів. Його готують і в Європі, і на Сході, і в Україні. Але особливу популярність чізкейк придбав в США, де десерт отримав безліч різновидів і варіацій. Подейкують, що батьківщина сирого торта - зовсім не США, а Стародавня Греція, де він був відомий ще в VI столітті до нашої ери. Але сьогодні чізкейк - один з головних десертів Америки, а тому і куштувати його потрібно їхати саме туди.



Фото: Abdulrahman AL-Eissa
 
Туррон, Іспанія

Вишукані іспанські солодощі - туррон - з відомих нам ласощів найбільше нагадує нугу (власне, туррон іспанською і є "нуга"). Весь туррон ділиться на два різновиди: дуже твердий, схожий на цукерки грильяж, і м'який - нуга з горіхами. Іспанці гаряче охороняють свої кулінарні традиції, а тому виготовляти ласощі за межами Іспанії офіційно заборонено. Що ж, хіба солодка нуга недостатній привід для поїздки до Іспанії?



Фото: Xose Castro Roig

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини