Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 11 травня, 05:32:42

Семінар щодо зменшення розміру єдиного соціально внеску для роботодавців у Прилуках

09.04.2015   11:59

7 квітня в актовому залі Прилуцької міської ради відбувся семінар-практикум на тему «Зменшення розміру ЄСВ для роботодавців. Актуально з березня 2015 року. Інші зміни в трудових відносинах в 2015 році». Захід організовано і проведено фахівцями Центру підтримки підприємництва з участю представників Управлінням праці та соціального захисту населення та Прилуцького міжрайонного центру зайнятості.

Учасниками семінару стали більше 30 представників юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, здебільшого бухгалтери.

Під час семінару обговорювали питання оформлення та розірвання трудових відносин з працівником; ведення трудових книжок з урахуванням змін в законодавстві; кадрове діловодство у ФОП.

За допомогою практичних прикладів, наглядних матеріалів та підрахунків розглядали можливість підвищення заробітної плати і можливість не збільшувати при цьому витрати на сплату ЄСВ; обговорювали правильність визначення базових показників за 2014 рік для подальшого розрахунку та застосування коефіцієнта на зменшення ЄСВ.

Присутні отримали інформацію від центру зайнятості про компенсації ЄСВ від держави; додержання Закону України “Про зайнятість”; працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Від управління праці та соціального захисту населення прозвучала інформація про отримання компенсації середнього заробітку, який зберігається за мобілізованими працівниками в 2015 році.

Для тих, хто не зміг прийняти участь в семінарі, але зацікавлений в застосуванні зменшеного розміру ЄСВ за найманих працівників, розміщено детальну інформацію на офіційному порталі www.pryluky.org в розділі “Центр підтримки підприємництва / корисна інформація». Інформація викладена у вигляді демонстраційних матеріалів (слайд-шоу) з роз’ясненнями та прикладами, які розглядались під час семінару.

Після закінчення семінару учасники залишили свої відгуки:

- Я постійно відвідую семінари, які проводить центр підтримки підприємництва, за які я дуже вдячна, бо на них висвітлюються всі нововведення в законах, які нам потрібні, - Чумаченко Т.В., ФОП.

- Дуже цікавий і змістовний семінар. Завжди користуюсь послугами центру підтримки підприємництва, - Логінова А., бухгалтер.

- Такі семінари дуже потрібні, тому що надають можливість обговорити поточні проблеми, покращують обмін інформацією та сприяють відносинам між підприємницьким середовищем та представниками влади, - Геєць Л.Г., начальник відділу праці УПСЗН.

Довідково: Центр підтримки підприємництва Прилуцької міської ради створений при підтримці АТ Тютюнової компаній «В.А.Т.-Прилуки» та Корпусу Миру США в Україні. Фахівці центру надають безкоштовні консультації з юридичних та бухгалтерських питань суб’єктам господарювання міста і району. Центр підтримки підприємництва працює з понеділка по п’ятницю з 8:00 до 17:00, перерва 12:00-13:00; телефон 3-12-96; електронна адреса: pryluky_business@ukr.net.

Останні новини Чернігівщини

Рік «єВідновлення» на Чернігівщині: понад 700 млн гривень у вигляді різних компенсацій 16:34

Починати відбудову потрібно, не чекаючи закінчення війни. Такого принципу Україна дотримується від самого початку повномасштабного вторгнення росії. Рік тому Міністерство інфраструктури України запровадило програму "єВідновлення", мета якої допомогти українцям, чиє житло понівечили або зруйнували росіяни.

Горизонтальні контакти та медичне партнерство: Чернігівщина на другому Міжнародному саміті міст і регіонів 16:32

Делегація з Чернігівської області, яку очолив перший заступник голови Чернігівської ОДА Костянтин Мегем, взяла участь у другому Міжнародному саміті міст і регіонів. Захід відбувся у Києві на базі Конгресу регіональних і місцевих влад при Президентові України 9 травня – у День Європи.

На що скаржаться пацієнти у Чернігівській області. Як подати скаргу до НСЗУ: алгоритм дій 13:44

Національна служба здоров’я України з початку 2024 року отримала 1 080 звернень від пацієнтів щодо надання медичної допомоги, зокрема на лікарні Чернігівської області – 20.

 Росіяни вдарили

Росіяни вдарили "Іскандером" по території Прилуцької громади 13:40

Росіяни 9 травня вдарили ракетою "Іскандер-М" по території Прилуцької громади на Чернігівщині.

Місяць служби за три: для кого діятиме норма про пільговий розрахунок вислуги років — роз’яснення юристів

Місяць служби за три: для кого діятиме норма про пільговий розрахунок вислуги років — роз’яснення юристів 13:32

По новому рахуватимуть вислугу років особам, звільненим з військової служби, відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб". Кого стосуватимуться зміни — у розʼясненні юристів Українського ветеранського фонду

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини