Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 20 травня, 22:16:49

Рік «єВідновлення» на Чернігівщині: понад 700 млн гривень у вигляді різних компенсацій

10.05.2024   16:34Агенцiя

Починати відбудову потрібно, не чекаючи закінчення війни. Такого принципу Україна дотримується від самого початку повномасштабного вторгнення росії. Рік тому Міністерство інфраструктури України запровадило програму "єВідновлення", мета якої допомогти українцям, чиє житло понівечили або зруйнували росіяни.

    «За цей рік мешканці області отримали понад 700 млн гривень у вигляді різних компенсацій (на відбудову, ремонт чи придбання житла) Територіальні громади лідери: Іванівська, Новобілоуська, Киїнська. Аутсайдер – Чернігівська ТГ», - зауважив голова ОДА В’ячеслав Чаус.

Першим етапом реалізації «єВідновлення» стали виплати компенсацій на ремонт пошкоджених помешкань. Максимальний розмір виплати - 200 тисяч гривень.  Другим - виплати коштів на капітальні ремонти. Для квартир максимальна сума передбачена в розмірі 350 тисяч гривень і  півмільйона - для капітального ремонту приватних будинків.

Для власників зруйнованих осель існує інший вид допомоги - житлові сертифікати. Це можливість, гарантована державою, придбати нове житло замість знищеного внаслідок бойових дій. Принципово важливим є те, що власники житлових сертифікатів після їх отримання та нарахування компенсації, мають скласти право власності на знищене житло. Це стосується як квартир, так і приватних будинків. А на земельну ділянку, де розташований житловий об”єкт, право власності лишається.

На стадії розробки ще компенсація за ремонти, які люди вже зробили власним коштом.

Для отримання компенсації принципово важливо, щоб право власності на житло були внесені до Державного реєстру речових прав. Для цього потрібно звернутись до нотаріуса або в ЦНАП або до державного реєстратора з усіма правоустановчіми документами, для перевірки чи є в Реєстрі об’єкт нерухомості і в разі потреби внести його туди.
 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:34

Протягом минулої доби зареєстровано 8 небезпечних подій, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 7 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

На прикордонні Чернігівщини внаслідок ворожих обстрілів постраждав цивільний чоловік: поліція документує наслідки 09:27

18 травня, вдень росіяни завдали ударів по прикордонній Семенівській громаді Новгород-Сіверського району. Внаслідок атаки поранення отримав місцевий мешканець 1965 року народження. Його госпіталізували лікарі.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини жорстокого поводження з тваринами

Поліція Чернігівщини розслідує обставини жорстокого поводження з тваринами 09:25

17 травня до поліції надійшло повідомлення від 67-річного чоловіка про те, що в одному з мікрорайонів міста Чернігова кілька днів тому невідомі особи на вулиці розкидали отруту для тварин.

20 травня: цей день в Україні і світі

20 травня: цей день в Україні і світі 09:21

ДЕНЬ 817 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 817 RUSSIAN AGRESSION

Підтримка міжнародних партнерів України суттєва і лише набирає масштабу, – Володимир Кучма 11:26

Наразі Підтримка міжнародних партнерів України є дуже суттєвою. І вона набирає лише більшого масштабу. Такої думки голова Всеукраїнської асоціації громад Володимир Кучма.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини