Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 04:45:12

Побачила світ книга "Welcome to Semenivka"

07.04.2017   15:00Агенцiя

Видання, що презентує Семенівщину, нарешті побачило світ. Днями фотокнигу «Welcome to Semenivka» представили її автори Едуард Асмаковський та Михайло Волк.

У ній двома мовами – українською та англійською – з широким використанням фотоматеріалів представлена цікаві і багато для кого ще невідомі факти про Семенівщину.

«Для будь-якого автора важливо, щоб його ідея знайшла відгук. Ми вдячні фонду «Майбутнє Чернігівщини» за те, що наш проект помітили та підтримали», - поділився Едуард Асмаковський.

Благодійний фонд «Майбутнє Чернігівщини» надав грант, завдяки котрому була створена та надрукована книга. Автори проекту зазначили, що терміни, в які потрібно було реалізувати проект, дуже дисциплінували і підштовхували до роботи. Книгу вдалося випустити за кілька місяців, хоча ідею її створення виношували кілька років. 

До двомовного видання увійшли кілька десятків сучасних та архівних фото – передавали їх з місцевих колекцій, з Києва і навіть Америки. Над текстом працювали професійні філологи, а переклад здійснював носій англійської мови – волонтер "Корпусу Миру" з США Джон Відмар, який раніше працював в Семенівці. 
Завдяки кропіткій праці вдалося створити книгу, що максимально адаптована для сприйняття як українським, так й іноземним читачем, що значно збільшує шанси бути прочитаною потенційними туристами чи інвесторами.

Книгу презентували в Семенівці, ще плануються зустрічі в селах Погорільці та Жадове. Примірники видання будуть передані школам та бібліотекам району, в сільські та міські ради, в найбільші  підприємства та установи району. «WelcometoSemenivka» невдовзі також стане доступною для ознайомлення і в мережі інтернет.
«Це був хороший проект. Враження залишилися лише найкращі. Ми з моїм колегою Михайлом Волкомбудемо продовжувати роботу», - зазначив пан Едуард.

Представники благодійного фонду щиро вдячні всім, хто працював над книгою. Власними зусиллями ми розвиваємо Чернігівщину.

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини