Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 17:07:02

Чернігівські барди зібралися разом

04.02.2013   08:18

2 лютого відділі мистецтв Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Короленка відбулася дружня зустріч представників двох чернігівських клубів, які розвивають авторську пісню – музичного клубу “Е-95” (керівник – Олена Іванова-Райська) та клубу авторської пісні і поезії “Трамонтана” (керівник – Наталія Потапчук).

Нова вітальня мистецького відділу ледь вмістила всіх охочих взяти участь у такому цікавому заході. Його неординарність полягала в тому, що така кількість бардів у Чернігові ще ніде не збиралася. З цієї нагоди працівники відділу мистецтв бібліотеки підготували виставку літератури про авторську пісню.

Захід проходив у теплій, дружній, невимушеній атмосфері. Під гітарний акомпанемент барди і виконавці авторських пісень натхненно співали про добре і вічне, жартували і “рвали душу”, згадували творчість Володимира Висоцького з нагоди 75-річчя від Дня його народження. Поети й декламатори читали вірші, звучало також піаніно.

Клуб “Е-95”, заснований у 2004 році, був представлений трьома ключовими авторами-виконавцями – Оленою Івановою, Олександром Свириденком і Дмитром Нечаєм. Підтримав їх і “незалежний” бард Олександр Видра. Керівник клубу ознайомила присутніх з історією створення творчого об’єднання та його діяльністю. Зокрема, участю у проектах, спрямованих на пропаганду здорового способу життя, та благодійних концертах.

Клуб “Трамонтана” існує всього два роки. Втім, за такий короткий час у ньому виступило близько 60 авторів і виконавців бардівських пісень різних поколінь. З них близько 10 – з інших міст України, а також з Білорусі та США. На рахунку трамонтанців – участь у восьми фестивалях, тематичні вечори, концерти для чорнобильців, пацієнтів обласної лікарні, школярів та інші заходи. На зустрічі в бібліотеці ім. Короленка виступав майже весь творчий актив клубу – півтора десятка чоловік.

Дружня зустріч була організована клубом “Трамонтана” з метою більш близького знайомства бардів, обміну творчим досвідом та популяризації у Чернігові авторської пісні. Вона стала свідченням того, що бардівський рух в обласному центрі стрімко розвивається, поповнюючи свої ряди як самобутніми піснярами, так і шанувальниками їхньої творчості.
 

Останні новини Чернігівщини

 У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище

У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище 15:16

Литовська Республіка виділяє кошти на будівництво великих шкіл-бомбосховищ у шести областях України (по одній в кожному регіоні). Зокрема, на Чернігівщині обрано локацію Деснянського ліцею, на території якого й буде розміщено таке укриття.

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові 15:09

Понад 70 співробітників з різних підрозділів поліції Чернігівщини долучились до шляхетної місії та здали кров для потреб цивільних і військових.

Скасувати рішення начальника МВА та відновити рух транспорту: Олександр Ломако звертається до Ради оборони області 14:57

Про це в.о. очільника Чернігова повідомив через свій Telegram-канал, публічно звернувшись до Ради оборони області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини