Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 14:23:55

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

27.03.2024   10:16Агенцiя

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 випадок загибелі на водних об’єктах, 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 2 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

МНС

МНС

Оперативна інформація про ситуацію поблизу державного кордону України в межах області:

10 вибухів з 120 мм міномету біля н.п. Михальчина Слобода Новгород-Сіверського району.

2 вибухи з 120 мм міномету біля н.п. Блешня Новгород-Сіверського району.

6 вибухів зі ствольної артилерії 122 мм біля н.п. Карповичі Новгород-Сіверського району.

Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

Аварійні ситуації на мережах життєзабезпечення – 1 :

-  в м. Чернігові по вул. Льотній внаслідок провалу ґрунту без холодної води залишилися мешканці будинків №№ 11, 11а, 15. Також без гарячої води залишилась частина будинків в цьому районі.

Внаслідок бойових дій знеструмлені 11 ЛЕП 10 кВ (з них 8 частково), 30 населених пунктів (з них 3 частково), 78 трансформаторних підстанцій. Без електропостачання залишаються 1805 абонентів.

Загибель на водних об’єктах – 1:

В р. Десна на території бази відпочинку «Бережок» в с. Рудня Чернігівського району (Деснянська ТГ) о 14 год. 15 хв. 26 березня виявлено та піднято на поверхню з води тіло громадянина, 1970 року народження. Обставини загибелі з'ясовуються.

Пожежі – 2:

пожежі в житловому секторі – 1:

- в с. Бабарики Чернігівського району (Остерська ТГ) по вул. Центральній, 31 о 10 год. 06 хв. 26 березня сталася пожежа житлового будинку (7х10 м, стіни цегляні, покрівля металева). Вогнем пошкоджено покрівлю на площі 1 кв.м. Причина – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей.  

пожежі сухої трави –1 :

- в біля с. Киїнка Чернігівського району (Киїнська ТГ) о 15 год. 54 хв. 26 березня на відкритій території сталася пожежа сухої трави на площі 0,04 га. Причина - потрапляння малокалорійного джерела запалювання на горючий матеріал.

Виявлення та знешкодження боєприпасів: піротехнічні підрозділи 7 разів залучалися до виконання робіт за призначенням, виявлено 5 ВНП (з початку бойових дій знешкоджено - 52593 ВНП).

На великих річках області спостерігаються коливання  рівнів води з добовою інтенсивністю 1-3 см.

Небезпечні гідрологічні явища та процеси на водних об’єктах області:

Внаслідок коливань рівнів води на р. Дніпро, Десна та Сож спостерігаються незначні локальні підтоплення:

р. Дніпро: у Чернігівському районі (Ріпкинська ТГ) спостерігається підтоплення проїжджої частини вулиці в с-щі Радуль, де ускладнено транспортне сполучення з 28 домоволодіннями.

р. Десна: підтоплено ділянки під'їзних шляхів до понтонних мостів через
р. Десна та р. Віть (довжиною до 3 м, рівень води до 0,58 м), тимчасово припинено транспортне сполучення у напрямку с. Бирине, с. Прокопівка та с. Підгірне Новгород-Сіверського району, рух транспорту здійснюється в об’їзд через Сумську область.

р. Сож: с. Старі Яриловичі Чернігівського району підтоплено проїжджу частину вулиці (довжиною до 10 м, рівень води до 0,63 м), ускладнено транспортне сполучення до 4 домоволодінь.

Підтоплень житлових будинків та присадибних ділянок не зафіксовано.

В м. Новгород-Сіверський функціонує мобільний пост для надання допомоги населенню. Протягом доби надано допомогу 27 особам, з них 2 дітей (з початку робіт - 323 особам, з них 39дітей).

Загалом з початку проведення робіт перевезено 772 особи, з них 84 дитини.

Попередження про небезпечні гідрологічні явища (НГЯ) та процеси на водних об’єктах Чернігівської області:

27-28 березня на р. Дніпро в межах Чернігівської області утримуватиметься затоплення заплави з порушенням транспортного сполучення ряду прирічкових сіл  водами  р. Сож та р. Дніпро у Чернігівському районі (II рівень небезпеки – помаранчевий).

На р. Десна та її притоці р. Снов внаслідок утримання високих рівнів води триватиме затоплення заплавних територій та доріг на заплаві  з порушенням транспортного сполучення з окремими селами у Новгород-Сіверському, Корюківському, Ніжинському, Чернігівському  районах області (I рівень небезпеки – жовтий).

Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 10-14 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 10 мкр/год., Ніжин – 11 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 12 мкр/год., Покошичі – 12 мкр/год., Семенівка – 14 мкр/год., Сновськ – 10 мкр/год.

Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 26 березня по 20 годину 27 березня очікується мінлива хмарність, без істотних опадів. Вночі та вранці місцями слабкий туман. Вітер змінних напрямків 3-8 м/с. Температура по області вночі від 4º морозу до 1º тепла, вдень 8-13º тепла.

По м. Чернігову очікується мінлива хмарність, без істотних опадів. Вночі та вранці слабкий туман. Вітер змінних напрямків 3-8 м/с. Температура вночі 0-2º морозу, вдень 10-12º тепла.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.