Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 11:43:40

В’ячеслав Чаус вступився за сумлінних платників податків: Відчепіться від бізнесу!

01.12.2023   14:24Агенцiя

Тема створення додаткових бар’єрів для бізнесу Головним управлінням ДПС в Чернігівській області знайшла своє продовження у сьогоднішньому брифінгу в медіацентрі ОВА.

    «Відсьогодні проблемні питання, які виникли у сумлінних платників податків у взаємодії з податковою в області, винесено у публічну площину, – акцентував начальник ОВА В’ячеслав Чаус. – Відповідні листи буде направлено і до центрального офісу Державної податкової служби України».

Аргументували скарги безпосередньо керівники, а також головний бухгалтер потужних підприємств.

    «Підприємці, заручившись підтримкою ОВА, запрошували до мирного діалогу керівництво податкової. Та, на жаль, врегулювати ситуацію таким чином не вдалося: на останню зустріч керівництво ДПС в області не з’явилося. Ми вимушені переходити до більш радикальних методів, - зауважив Президент Чернігівської регіональної торгово-промислової палати Костянтин Іванов.

Голова «Асоціації роботодавців Чернігівщини» Сергій Берестовий акцентував, що через створення перепон для роботи бізнесу, деякі підприємці перереєстровують його в інші регіони, де більш доброзичлива атмосфера.

    «Ми встояли в часи активної фази повномасштабного вторгнення. Одні з перших відновилися відразу після звільнення області. Ми хочемо працювати на благо Чернігівщини. Не змушуйте шукати варіанти релокації», – зауважила голова правління ПрАТ «Чернігівська швейна фабрика Наталія Романовська.

Марина Пастушенко, головний бухгалтер ПБП «Вимал», навела конкретні факти створення необґрунтованих перевірок, які значно загальмували роботу підприємства.

    «Відчепіться від бізнесу! Займайтеся вивченням правомірності витрат бюджетних коштів, підрядниками, процесами відбудови. Перевіряйте комунальні підприємства, структурні підрозділи ОВА. Двері відчинено», — наголосив В’ячеслав Чаус.

Також він запросив контролюючі органи долучитися до робочої групи «Прозорість і підзвітність» при ОВА.
 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини