Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 18:57:36

Завдали шкоду довкіллю на 32 мільйони гривень: правоохоронці скерували до суду провадження про забруднення земель

01.12.2023   14:22Агенцiя

Слідчі Головного управління Нацполіції в області завершили досудове розслідування у двох кримінальних провадженнях щодо забруднення земель у Прилуцькому районі небезпечними відходами нафтовидобувної галузі. Матеріали проваджень з обвинувальними актами передано прокурору для направлення до суду.

В ході досудового розслідування поліцейські встановили, що незаконною діяльністю займалася група осіб у складі власника підприємства з утилізації небезпечних відходів, а також директора та менеджера цього підприємства. Зловмисникам посприяв керівник комунального підприємства, який до того ж є депутатом Прилуцької міської ради.

Систематичне вивезення на сміттєзвалище рідких (замість дозволених твердих) відходів нафтовидобутку спричинило катастрофічне забруднення земель небезпечними хімічними сполуками. Зокрема, вміст нафтопродуктів у ґрунті перевищив гранично допустиму межу в 28 разів. Збитки державі оцінюються у 32 мільйони гривень.

Поліцейські Чернігівщини викрили та зупинили шкідницьку діяльність фігурантів. Спільникам було повідомлено про підозри:
- представникам комерційного підприємства – у забрудненні або псуванні земель, вчиненому групою осіб за попередньою змовою (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 239 Кримінального кодексу України);
- чиновнику Прилуцької міської влади – крім названого, ще й у службовій недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки (ч.2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

Наразі слідчі Головного управління Національної поліції в Чернігівській області за оперативного супроводу обласного управління стратегічних розслідувань завершили досудові розслідування в обох кримінальних провадженнях та передали їх матеріали з обвинувальними актами прокурору Чернігівської обласної прокуратури, для подальшого скерування до суду.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини