Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 20:23:19

«Вітаємо! Ви виграли смартфон! Щоб отримати приз…»: поліцейські Чернігівщини застерігають громадян від шахрайської схеми

10.08.2023   17:12Агенцiя

На Чернігівщині почала поширюватися шахрайська схема фейкових розіграшів «цінних призів». Шахраї телефонують або надсилають повідомлення про те, що ви виграли «приз». Потім пропонують отримати його, але для цього нібито потрібно сплатити «податок від вартості» виграшу чи «оплатити доставку».

Вчора до поліції звернулась 40-річна мешканка Чернігова із повідомленням, що днями в соцмережі «Телеграм» побачила оголошення про проведення розіграшу «Айфону». Зацікавившись пропозицією, жінка перейшла за посиланням та натиснула «Беру участь». Після виконання цих дій заявниці надійшло повідомлення про те, що вона нібито виграла мобільний телефон, але щоб його отримати потрібно сплатити податок від вартості виграшу та оплатити доставку. Омріяна радісною новиною заявниця переказала майже 5 тисяч гривень на вказані реквізити. Однак телефон їй так і не надіслали. Невдовзі чернігівка знову отримала повідомлення з проханням додаткової оплати. Зрозумівши, що це шахраї, жінка звернулась до поліції.

Нині поліція розшукує причетних до шахрайств у рамках кримінального провадження, відкритого за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Щоб вберегтися від такого виду шахрайства:

в жодному разі не перераховуйте кошти незнайомцям;
повідомте про подію за номером 102.
Пам'ятайте: безкоштовний сир лише у мишоловці. Будьте пильними та обережними, не потрапляйте "на гачок" до шахраїв!

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:57

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення та 2 пожежі.

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині 10:55

Більше половини виявлених порушень відшкодовано в ході ревізії Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині.

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру  в умисному вбивстві батька

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру в умисному вбивстві батька 10:40

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури погоджено повідомлення про підозру жительці м.Чернігова в умисному вбивстві свого батька (ч.1 ст.115 КК України).

Ексдепутата Чернігівської міської ради судитимуть за сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних за кордон через систему "Шлях" 08:43

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ексдепутата Чернігівської міської ради за фактами сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, повторно, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 КК України).

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками 08:39

Загальна сума виплат – 470 тис. грн. Відповідне рішення прийняте на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 7 травня.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини