Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:06:43

Прокуратура вживає заходів щодо стягнення коштів до державного бюджету України

21.02.2023   19:43Агенцiя

Прилуцька окружна прокуратура проводить системну роботу, спрямовану на недопущення фактів порушення інтересів держави, зокрема вживаються заходи представницького реагування щодо стягнення коштів до державного бюджету України за надані медичні послуги під час стаціонарного лікування потерпілих від кримінальних правопорушень.

Так, Прилуцькою окружною прокуратурою скеровано позовну заяву до Прилуцького міськрайонного суду в інтересах держави в особі Національної служби здоров’я України до водія автомобіля, який скоїв наїзд на пішохода, про стягнення коштів на суму майже 56 тис. грн.

Під час розгляду кримінального провадження в суді  було встановлено, що водієм автомобіля допущено  порушення правил дорожнього руху, внаслідок чого неповнолітній потерпілий, який переходив дорогу, отримав тілесні ушкодження, у зв’язку з чим перебував на лікуванні в КНП «Чернігівська обласна дитяча лікарня».

Відповідно до ч. 3 ст. 1206 ЦК України якщо лікування проводилося закладом охорони здоров’я, що є у державній власності, у власності Автономної Республіки Крим або територіальної громади, спільній власності територіальних громад, кошти на відшкодування витрат на лікування зараховуються до відповідного бюджету, за рахунок якого таке лікування фінансувалося. Якщо лікування проводилося закладом охорони здоров’я, який за відповідні надані медичні послуги отримує кошти згідно з договором про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій, такі кошти зараховуються до Державного бюджету України.

Таким чином, у разі задоволення позову, кошти у  сумі майже 56 тис. грн. надійдуть до державного бюджету України та у такий нелегкий час у зв’язку із збройною агресією російської федерації можуть бути витрачені на потреби відповідно до умов сьогодення.

Прилуцька окружна прокуратура

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини