Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:05:17

Оздоровилися і відпочили: зі Словаччини повернулися діти поліцейських Чернігівщини

15.11.2022   11:51Агенцiя

«Словаччина – назавжди в наших серцях!», «Дякуємо за підтримку і допомогу!» – говорять чернігівські дітлахи, які були на відпочинку на запрошення посольства Словацької Республіки в Україні.

Діти співробітників поліції області стали учасниками проєкту «Ти – в моєму СЕРЦІ». Проєкт було реалізовано Центром екуменічного душпастирства у збройних силах і збройних корпусах у Словацькій Республіці та Всеукраїнською профспілкою Національної поліції. До участі в програмі були запрошені діти віком від 8 до 14 років, які пережили психотравмуючі події і потребували психологічної допомоги та відновлення.
Це не перша така подія, в жовтні 2022 року діти поліцейських 12-16 років були запрошені поліцією Латвійської Республіки до Центру Департаменту здоров’я та спорту Міністерства внутрішніх справ Латвійської Республіки «Дзінтарі». В Латвії побували наші хлопці, які гідно представили Чернігівщину, знайшли нових друзів і отримали незабутні враження.
Організація поїздок чернігівських дітлахів, ініційована Всеукраїнською профспілкою Національної поліції, здійснювалась Первинною профспілковою організацією в Чернігівській області ВПНП в тісній співпраці з відділом психологічного забезпечення та при підтримці керівництва ГУНП в Чернігівській області.
Незважаючи на складний період життя, спричинений війною в Україні, Профспілка продовжує стояти на захисті духовних, соціально-культурних прав та інтересів як спілчан, так і їхніх сімей.
Як тільки Чернігівщину було деокуповано, виконавчим комітетом Профспілки було прийнято складне рішення щодо акумуляції всіх наявних коштів та направлення їх на підтримку сімей, які постраждали від російської агресії. Понад шістдесятьом спілчанам, житло яких було пошкоджено або повністю зруйновано, надано допомогу на суму більш ніж 1 млн. 200 тис. грн., останні виплати здійснено в жовтні.
– Трагічні обставини, спричинені повномасштабним вторгненням російської федерації в Україну, спонукали нас до заходів, направлених на соціальне супроводження родин поліцейських, які, захищаючи цілісність і суверенітет нашої Держави, героїчно загинули під час бойових дій на території Чернігівської області. Профспілка в межах своїх можливостей намагається підтримати та допомогти родинам у вирішенні проблем.
Ми активно спілкуємося з профспілковими представниками підрозділів Управління та в рамках Статуту працюємо за їх запитами, а вони різноманітні. Так, нещодавно нами було придбано медичне устаткування та передано бійцям, які виконують свій службовий обов’язок в складі зведеного батальйону Національної поліції «Еней», – говорить голова первинної профспілкової організації ГУНП в Чернігівській області Наталія Притиковська. – Ми також із задоволенням долучилися до творчих майстер-класів, які проводяться в ГУНП в Чернігівській області для дітей поліцейських у рамках Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, яка реалізується за підтримки першої леді України Олени Зеленської, метою якої є – надати допомогу кожному, чиє психічне здоров’я зазнало шкоди через війну.
Профспілка взяла участь у проведенні благодійного футбольного турніру на підтримку Збройних сил України, матеріально підтримала поліцейських, які перебували на сході країни, заохотила волонтерів, що надавали допомогу ГУНП в Чернігівській області під час активних бойових дій, організувала привітання працівників поліції з професійними та державними святами, тощо.
Первинна профспілкова організація Головного управління Національної поліції в Чернігівській області Всеукраїнської профспілки Національної поліції планує і в подальшому підтримувати своїх спілчан, напрацьовувати та реалізовувати заходи, спрямовані на формування іміджу, і сподіваємось відповідно на рефлексію з їх сторони.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини