Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 11:47:17

Британський мільярдер та меценат Річард Бренсон хоче допомогти у відновленні медичної інфраструктури Чернігівщини

22.08.2022   18:22Агенцiя

Про це Річард Бренсон заявив в інтерв’ю англійській телерадіокомпанії ВВС.

Він, зокрема, зазначив: «Я не можу стояти осторонь тих проблем,з якими стикнулася Україна під час теперішньої російської агресії. Я розумію, що росіяни руйнують не тільки житлові будинки, а і медичні заклади. Гинуть люди, гинуть медики, гинуть пацієнти лікарень. В мене є інформація про руйнування понад семи сотень лікарень в Україні – у Попасній, Авдіїївці, Житомирі, Чернігові та інших населених пунктах багатостраждальної України. Буду спілкуватися із представниками Міністерства охорони здоров’я України, із владою на місцях щодо матеріальної та технічної допомоги зруйнованим лікарням. Знаю, що українська медицина – одна з найкращих у Європі, тому обов’язково підтримаю відбудову лікарень у Чернігові, Сумах, Київській області».

Довідково: Річард Чарльз Ніколас Бренсон - англійський підприємець, засновник корпорації Virgin Group, до складу якої входить одна з найбільш відомих в останні роки Virgin Galactic, що розробляє літак для космічного туризму VSS Unity класу SpaceShipTwo. Нині кількість компаній, які входять до Virgin Group, становить близько 360.

Згідно з оцінками журналу Forbes, розмір статків Бренсона оцінюється у 5 млрд доларів. Щорічно Річард Бренсон витрачає понад 20 мільйонів доларів на меценатство. А протягом нинішнього року він спрямував близько 16 мільйонів доларів на відновлення інфраструктури у низці українських міст.

Додамо: Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко під час наради в Уряді нашої держави зазначив – вже завершено експертний та політичний рівень обговорень щодо відновлення медичних установ в таких областях, як Чернігівська, Київська, Сумська.

«Зараз на рівні головних лікарів лікарень в областях відпрацьовується питання відновлення медичних закладів. Після цього МОЗ візьме участь у дискусії на політичному рівні. Ми повинні розуміти, яку техніку постачати, щоб лікарні відновилися і ми мали доступ до медичної допомоги, так, як це передбачають вимоги ЄС. Ми будуватимемо в Україні європейську медичну систему, щоб забезпечити доступ до медпослуг для всіх за місцем їхнього проживання. Дякуємо всім меценатам, хто нам у цьому допомагає».

Управління охорони здоров'я Чернігівської ОВА

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.