Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:06:36

Про кращі практики управління фінансами дізналися представники громад Чернігівської та Київської областей

26.09.2019   10:53Агенцiя

Днями Городнянську та Корюківську ОТГ відвідали представники громад Чернігівської та Київської областей. Навчальний візит «Кращі практики управління місцевими фінансами в сфері освіти та медицини, автономізація закладів» організував Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою».

Навчальний візит передбачав обмін кращими практиками у сфері управління місцевими фінансами, оптимізації освітніх та медичних мереж тощо, повідомив Чернігівський ЦРМС.

Ірина Кудрик, керівник Чернігівського ЦРМС, познайомила учасників візиту з програмою навчальної поїздки. Вона розповіла про сучасний стан децентралізації в Чернігівській області, а також розповіла про особливості Городянської та Корюківської громад.

У Городнянській ОТГ гостей зустрічав Андрій Богдан, Городнянський міський голова. Він презентував основні досягнення громади та розповів про можливості та загрози, які виникають на шляху трансформації освітньої мережі, автономізації закладів. Також міський голова поділився досвідом створення фінансових передумов для розвитку позашкільного та професійного навчання в громаді, а також розповів про оптимізацію закладів культури та пояснив як зробити сферу культури прибутковою.

    «Городнянська ОТГ особлива тим, що власні доходи громади відносно скромні, тому міський голова і його команда з кожним роком стараються якомога ефективніше використовувати кошти, при цьому збільшуючи доходи. Учасникам навчального візиту були представлені шляхи збільшення власних доходів та конкретні приклади ефективного використання коштів у громаді», - зазначив Микола Стасюк, радник з муніципального розвитку Чернігівського ЦРМС.

Учасники візиту відвідали автономізовані заклади освіти у громаді. Слід зазначити, що автономізація закладів освіти Городнянської міської ради – унікальна практика управління освітою в ОТГ Чернігівщини.

Учасники навчального візиту дізналися як у громаді організовано управління фінансами в Городнянській ОТГ. Володимир Пінчук, начальник фінансового управління Городнянської міської ради, розповів як залучати додаткові джерела доходів та оптимізувати видатки. Також був представлений досвід взаємодії органу державної влади та громадянського суспільства на прикладі програми "Громадський бюджет Городнянської ОТГ".

Досягнення та здобутки Корюківської громади презентував її голова Ратан Ахмедов. Системний технократичний підхід до управління і обсяги зробленої роботи вразили учасників. Міський голова розповів про організацію роботи міської ради, старостинських округів, комунального господарства, презентував досвід ОТГ з управління місцевими фінансами.

Учасники навчального візиту дізналися, що у громаді запроваджений проектний підхід у фінансуванні закладів освіти. Також гості ознайомилися з організацією навчального процесу та сучасними нововведеннями представники громад ознайомилися на прикладі міської школи №4, де впроваджена інклюзивна освіта.

У Корюківському Центрі первинної медико-санітарної допомоги та центральній районній лікарні разом з керівниками гості обговорювали питання організації роботи первинної та вторинної ланок охорони здоров’я в умовах автономізації. Головний лікар Корюківської районної лікарні Сергій Пивовар розповів гостям про досвід підготовки закладу вторинної медичної допомоги до автономізації і про взаємодію закладів первинної та вторинної медичної допомоги.

"Подібні навчальні візити дуже важливі, адже це безцінний обмін досвідом, який потім можна бути застосувати у своїй громаді. Гості отримати необхідну інформацію для подальшого впровадження у себе на місцях та обмінялись контактами з посадовими особами Городнянської та Корюківської ОТГ", - підкреслив Микола Стасюк.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини