Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 20:51:34

Коли і як у Чернігові працюватимуть стаціонарні пункти обігріву

18.01.2018   07:38

У Чернігові в разі настання сильного похолодання працюватимуть стаціонарні пункти обігріву, де надаватиметься допомога людям, яким за різних обставин загрожує переохолодження. Про перелік визначених місць та роботу пунктів обігріву розповівначальник з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Чернігівської міської ради Григорій Годун.

Отже, пункти обігріву розпочнуть свою роботу, якщо середньодобова температура повітря буде знижена до мінус 10 °С. Це визначено рішенням міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

- Цілодобово прийматимуть громадян, які змерзли та потребують допомоги, у всіх міських лікарнях (приймальні відділення): проспект Миру, 44; вул. 1-го Травня, 168; вул. 1-го Травня, 170; вул. Текстильників, 36, у Центрі соціальної адаптації і реінтеграції безпритульних (вул. Святомиколаївська, 33) та у комунальному лікувально–профілактичному закладі «Чернігівський обласний центр радіаційного захисту та оздоровлення населення» (вул. Шевченка, 160).

Крім того, у робочий час (з 8 до 17 години) допомога змерзлим надаватиметься в приміщеннях територіальних центрів соціального обслуговування Деснянської та Новозаводської районних у місті Чернігові рад (вул. Рокоссовського, 18, вул. Текстильників, 25).

З настанням періоду низьких температур повітря керівники цих установ у визначених місцях встановлять позначки - «Пункт обігріву» та організують такі послуги. Усім, хто звернеться за допомогою, надаватиметься тимчасовий прихисток, ковдра, гарячий чай та інша допомога відповідно до потреб. У лікарнях черговий лікар буде обов’язково сповіщений про те, що до пункту поступила людина, яка змерзла та потребує медичного огляду, - зазначив Григорій Годун.

Начальник міського відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення також повідомив, що цього року приміщення комунальних підприємств (ЖЕКів) та підрозділів Державної служби з надзвичайних ситуацій міста (пожежних частин) офіційними пунктами обігріву не будуть. Але у разі потреби працівники підрозділів ДСНС завжди допоможуть в рамках своїх службових обов’язків. Вивчивши досвід інших міст, було прийнято рішення не залучати приміщення ЖЕКів, оскільки вони працюють тільки до 17 години. Протягом цього часу люди і так можуть безперешкодно заходити та грітися в будь-яких приміщеннях: кафе, вокзал, магазини та ін. На території міста також не будуть встановлюватися спеціальні великі намети. Наприклад, такий, що встановлювався у попередні роки біля Березового гаю в районі вул. Пухова. 

- Великі намети доречно встановлювати на великих трасах. Якщо хтось їде в автомобілі і сталася якась непередбачувана ситуація, то працівники ДСНС зобов’язані доставити до найближчого намету кожного, хто цього потребуватиме, і обігріти людей. А в Чернігові достатньо інших будівель, щоби обійтися без наметів, - сказав Григорій Годун.

Він також нагадав, що 19 січня, на Водохреще, очікується велика кількість чернігівців, які прийдуть на берег Десни для традиційного занурення в освячену воду. Цього дня для забезпечення безпеки громадян на березі річки у двох місцях - біля міського пляжу «Золотий берег» та за пішохідним мостом - чергуватимуть рятувальники та водолази міського підрозділу ДСНС, а також працюватимуть пункти обігріву та польова кухня. Всього буде задіяно близько 20 осіб. Спеціалісти також обов’язково перевірять на наявність небезпечних предметів дно річки в місцях для масових занурень на Водохреще. На березі також чергуватимуть машини швидкої допомоги.

 
Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.