Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 15:08:15

Обговорення, замість згладжування та вирішення проблеми, лише додало клопоту депутату Березенко

30.08.2017   17:01Агенцiя

Захід, а інакше це назвати важко, присвячений вирішенню подальшої долі стели "Я люблю Чє", котра нещодавно була встановлена на Алеї показав, що працівники громадської приймальні народного депутата України Сергія Березенко не можуть та і не вміють, на мою думку, працювати.

Чому я роблю такий висновок?

По порядку:


1.    Захід, який анонсували організатори, був названий обговорення. Але, навіть розміщення присутніх скоріше говорило, що це прес-конференція. Причому представник прес-центру, на майданчику якого відбувалося це «дійство», підкреслював, що вони виконували побажання організаторів і відповідно розмістили стільці та столи. Тобто замість «віршуємо проблему разом» – «вислухайте нас і там побачимо».
2.    Замість того, щоб за принципом айкідо, використовувати ситуацію на користь, показати, що враховується думка громади – фактичне протистояння, навіть, показне протистояння. Наприклад, коли відомому у місті волонтеру публічно закидають «А що ви зробили для міста?».
3.    Замість цього, щоб добре підготуватися, створити відповідну атмосферу – самі організатори запізнилися так, що обговорення фактично відкрив один з громадських активістів.
4.    І головне – практично у всіх присутніх склалося враження, що їх запросили не на обговорення, а тільки «відсидіти» так зване обговорення для звітування перед депутатом. І думки присутніх їх не цікавили.
Якщо на таких принципах організована робота приймальні – то, замість створення позитивного іміджу народному обранця, отримуємо зворотній результат.

Автор цих рядків не ставить за мету когось покарати чи на щось претендує. Але дуже жахливі такі прояви «професійності» у роботі і з журналістами, і з громадою нашого міста. Особливо враховуючи те, що насправді Сергій Березенко багато що реально робить для Чернігова.

Навіть в цьому питанні і народний депутат Сергій Березенко і авторка скульптури Тетяна Вареник наголосили, що готові вдосконалити стелу.
Даний проект виграв у конкурсі ідей розвитку міста. На реалізацію проекту «Я люблю «ЧЕ»:  народний обранець вже перерахував 30 тисяч гривень з власної кишені.  І, вважаю, значний резонанс навколо проекту стимулює його дофінансувати.
Навіть питання місця встановлення не критично, так, як у наступному році Алея героїв буде капітально перебудована.

Я люблю «ЧЕ»: прибрати неможна залишити – де поставити кому?


Але вже існує багато рекомендацій, які, сподіваюсь, все ж зберуть і вивчать. Опитувань вже не потрібно, потрібно зрозуміле для громади Чернігова рішення.


Юрій Паперний

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини