Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 22:59:32

Поліція затримала розбійників, які пограбували філію ощадкаси в Ніжині

28.11.2016   11:12Агенцiя

Кримінальна поліція ГУНП в Чернігівській області разом з ніжинськими колегами вирахувала та затримала групу молодиків, причетних до ряду резонансних злочинів на території області, серед яких розбійний напад на філію ощадкаси у Ніжині.

У вилучених мобільних телефонах підозрюваних поліція виявила відеозаписи нападів та побиття жертв.

Два тижні тому до чергової частини Ніжинського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області надійшло повідомлення про розбійний напад на ощадкасу в одному із спальних районів Ніжина.

Касир ощадкаси, яка знаходиться в приміщенні пошти, повідомила, що у відділення забігли двоє чоловіків у масках і погрожуючи предметом, схожим на пістолет, наказали їй віддати гроші з каси. Один з нападників відкрив касу та забрав звідти близько 20 тисяч гривень. Його подільник в цей час тримав на прицілі касира, щоб жінка не натиснула на «тривожну» кнопку. На момент скоєння злочину в приміщенні відвідувачів не було.

На місце події негайно прибули слідчо-оперативні групи поліції — першою місцева, а невдовзі й Головного управління Національної поліції на чолі з керівництвом. На розшук злочинців було орієнтовано всі наряди, які несуть службу в Ніжині та районі. Також орієнтування відповідного змісту були негайно направлені до поліції Київської, Сумської та Полтавської областей.

До розкриття злочину приєдналися оперативники з управління карного розшуку обласної поліції. Проведення оперативно-розшукових заходів дало свій результат. За два тижні поліцейські вирахували п’ятьох розбійників та після чітко спланованої операції всіх затримали.

Під час проведення санкціонованих обшуків у підозрюваних правоохоронці Чернігівщини виявили і вилучили речові докази та зброю, які підтверджують їх вину. Серед вилученого — пістолет, набої різних калібрів до мисливської та бойової вогнепальної зброї, балаклави, бейсбольні бити, а також пакет з речовиною, схожою на коноплю, мобільні телефони та інше. Крім цього, у вилучених мобільних телефонах поліція виявила відеозаписи нападів та побиття жертв. Зловмисники власноруч документували свої злочинні дії.

На даний час поліцією Чернігівщини встановлено, що підозрювані причетні не тільки до розбійного нападу в Ніжині, а й до ряду пограбувань на території Чернігівської області.

Тривають слідчі дії в рамках відкритого кримінального провадження за ознаками частини 3 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище) - карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.