Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 30 квітня, 18:08:15

На Чернігівщині побудують "зелену" ТЕС

12.12.2015   11:04

Поблизу міста Корюківка мають намір побудувати теплоелектростанцію, яка працюватиме на відходах деревообробної промисловості та деревині, яка залишається після санітарної очистки лісів.

«Зелену» ТЕС потужністю 3,5 МВт готове звести ТОВ "Кліар енерджі" (м. Київ) в рамках інвестиційного проекту, передає Маяк.

Передбачається, що об’єкт забезпечить безперебійну подачу електроенергії в період пікових навантажень та зможе відпускати в енергомережу орієнтовно 20 млн кВт-год електроенергії щорічно, що суттєво покращить енергобаланс області і району.

Разом з тим, впроваджені на станції технології спалювання дозволять зменшити викиди окислів азоту, пилу та золи, а постійний моніторинг та автоматичне регулювання технологічних процесів - підтримувати рівень шкідливих викидів відповідно до європейських норм. На додачу, теплова електростанція не забруднюватиме водойми та землю.

Наразі у якості палива розглядається не лише тріска та неліквідні дрова, яких потрібно біля 30 тисяч тонн на рік, а й енергетична верба, плантації якої стрімко збільшуються на Київщині.

Родючий шар ґрунту на місці будівництва об’єкту – на 9,05 га - планують зняти і в подальшому використовувати для облаштування теплиць біля станції. Також інвестори планують встановити поблизу ТЕС сушку та започаткувати виробництво пиломатеріалів.

Передбачається, що підприємство-інвестор щорічно сплачуватиме до бюджету країни близько 12 млн гривень у вигляді різноманітних податків та зборів, а також створить близько 70 нових робочих місць.

У зведення Корюківської ТЕС вкладуть близько 8 млн євро інвестицій, які ТОВ "Кліар енерджі" залучило у європейських партнерів. Наразі компанія закупила котельне обладнання у британської компанії BIB COCHRAN, турбіну - у німецької «SIEMENS», а генератор – у іспанської «INDAR». Устаткування планується завезти в Україну після отримання необхідних погоджень і дозволів.

Крім Корюківської ТЕС компанія має намір побудувати в Україні ще два подібних об’єкти до 2020 року.

http://ecotown.com.ua/news/Na-CHernihivshchyni-pobuduyut-zelenu-TES/

Останні новини Чернігівщини

Співпраця КП «Чернігівводоканал» з GIZ: серед проєктів – реконструкція водопроводу та передача нашому КП спецавтомобіля 15:22

На щотижневій розширеній нараді у міській раді 30 квітня обговорили питання щодо результатів співпраці комунального підприємства «Чернігівводоканал» з міжнародними партнерами, зокрема з німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Поліція розслідує обставини смертельної ДТП 15:19

Сьогодні близько 7-ї години ранку до поліції надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду на автодорозі неподалік від селища Березне Чернігівського району.

 Поліцейські Ніжина вилучили у місцевого мешканця зброю та боєприпаси

Поліцейські Ніжина вилучили у місцевого мешканця зброю та боєприпаси 15:17

Оперативники Ніжинського райуправління поліції під час санкціонованого обшуку в господарстві 54-річного ніжинця вилучили пістолети, гранату та набої.

ІПСО російських спецслужб, аби розколоти українське суспільство: Ломако про позов жителя Чернігівщини на Верховну Раду, з вимогою оголосити вибори президента

ІПСО російських спецслужб, аби розколоти українське суспільство: Ломако про позов жителя Чернігівщини на Верховну Раду, з вимогою оголосити вибори президента 15:15

Назвав ІПСО російських спецслужб і закликав політиків та громадських діячів утриматися від спокус бути використаними в інформаційній спецоперації країни-агресорки проти України.

Сума коштів на рахунку, яка доступна неплатникам аліментів для використання 15:12

16 тисяч гривень на місяць, і не більше, можуть витрачати громадяни, котрі ухиляються від сплати аліментів та відомості про яких внесені до Єдиного реєстру боржників https://erb.minjust.gov.ua/.