Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:07:36

Прокуратурою в апеляційному суді доведено вину колишнього майора міліції, який спричинив загибель трьох людей

07.05.2015   17:43

Прокуратурою Чернігівської області у суді апеляційної інстанції доведено вину колишнього правоохоронця Олександра Лютого, який 14 вересня минулого року п’яним сів за руль і спричинив у Чернігівському районі загибель трьох людей.

У середу, 6 травня, ухвалою апеляційного суду апеляційні скарги обвинуваченого та його захисника залишені без задоволення, а вирок Чернігівського районного суду ― без змін.
 
Вирок набрав законної сили з моменту проголошення ухвали.
 
Як вже повідомлялося раніше, винуватця цього ДТП вироком Чернігівського районного суду від 9 лютого засуджено до 10 років позбавлення волі ― максимального покарання, передбаченого законом за скоєний ним злочин.
 
Також цим вироком суду його на підставі ст. 54 Кримінального кодексу України позбавлено спеціального звання «майор міліції».
 
Вину підсудного у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, яке спричинило загибель кількох осіб), державним обвинуваченням у суді доведено в повному обсязі.
 
Досудове розслідування щодо працівника правоохоронного органу, згідно вимог законодавства, проводилося слідчим відділом прокуратури області.
 

Обставини ДТП:
 
14 вересня минулого року о пів на десяту вечора водій автомобіля «OPEL VIVARO ПГА6» у стані алкогольного сп’яніння на автодорозі Чернігів-Пакуль-КПП Славутич неподалік смт Михайло-Коцюбинське Чернігівського району вчинив зіткнення з причепом легкового автомобіля, що стояв на узбіччі.
 
Водій цього легковика і троє його пасажирів у цей час оглядали свою машину, обступвши її.  У результаті зіткнення їх причеп, на якому був закріплений човен, буквально розчавив трьох із них. Один з потерпілих помер на місці ДТП, ще двоє померли в лікарні, не приходячи до свідомості.
 
Винуватець аварії після цього намагався втекти з місця події, його затримували місцеві жителі.
 
За показами свідків і висновками експертиз, техніка була справною, дорожнє покриття сухим, габаритні вогні – ввімкненими.
 
Нетверезий водій, який спричинив ДТП, був працівником міліції (заступником командира взводу патрульної служби зони ЧАЕС) у відпустці.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.