Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 03:56:58

Громада Козелеччини – не проти будівництва качника, але в іншому місці

18.07.2014   10:06Агенцiя

Про це 17 липня в дискусійному клубі «Експертна думка» представники громади Остра, Полісського, Беремецького, Євминки, Крихаєва, Булохова, Літок і Літочок провели прес-конференцію щодо будівництва на території, наближеній до цих населених пунктів, мільйонного птахокомплексу. Люди зібрали підписи, що підтверджують їхню позицію – недопущення будівництва.

Громада Козелецького району намагається донести до населення Чернігівщини можливість екологічних проблем, пов’язаних з будівництвом птахокомплексу.

Побоювання виступаючих проти будівництва качатника на 10 млн. голів не безпідставні. Як повідомляє громада, дирекція даного об'єкта не представила ініціативній групі роз'яснення: чи передбачені в даному комплексі очисні споруди і чи є пакет документів, який гарантує екологічне благополуччя Козелецького району (Остра, Полісського, Беремецького, Євмінкі, Кріхаєва, Булохова, Літок и Літочок). Потребу в необхідності надання даної інформації двічі описувалось в друкованому виданні "Новини Придесення". Відповіді протягом півтора місяця не отримано.

Ірина Єрьоменко, член ініціативної групи, заявила, що документи про громадське обговорення є, а самого обговорення не було. Саме це стало причиною дискусії між журналістами і ініціативною групою. Представники ЗМІ вияснили, що громадськість поки що не зверталася з офіційними запитами до екологів, керівництва птахокоплекса та чиновників. Наразі будівництво триває, але скандал навкруги ферми тільки набирає обертів. Упевнитися, що дана проблема не буде витіснена з поля зору громадян іншими масштабними подіями в країні – ось головна причина зустрічі громадськості і ЗМІ. Сьогодні вони офіційно звернулися до голови облради та голови облдержадміністрації щодо відповідності будівельних робіт нормам безпеки довкілля. Жителі навколишніх сіл налаштовані до останнього відстоювати екологічну безпеку краю. По факту отриманих відповідей передбачається провести ще зустрічі зі ЗМІ.
 

До теми: Будівництво птахофабрики ТОВ "Регіонпродукт-Україна" стало об’єктом інформаційної атаки.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини